Преминете към основното съдържание

Подробен гид за епилация

Кога, къде и колко ще боли – имаме си система за оценяване според фактора "Ох, боли!"

Никаква епилация

© iStock

Подходяща е: За всеки, дори и за тези, които по принцип са за епилацията.

Ниво на болката: Никаква, защото вие сте една щастлива жена, която си стои вкъщи и гледа сериали.

Бръснене

Подходящо за: Онези моменти, в които, докато се обърнете, и имате среща.

Как да задържите ефекта по-дълго: Бръсненето премахва видимата част на косъма, вместо да го „изкоренява“. За да избегнете наболите косъмчета, които се появяват пет минути след като сте излезли от банята, преди да избръснете, ексфолирайте кожата. Така ще премахнете мъртвите клетки и излишното омазняване.

Pro съвет: Самобръсначка с две ножчета ще ви свърши перфектна работа, но ви препоръчваме вместо сапун да използвате крем или гел за бръснене, защото са по-нежни към кожата.

Ниво на болката: Ако от скуката ви боли, тогава бръсненето може да се нарече болезнено.

Депилатоар

© iStock

Подходящ за: Тези, които се страхуват от кола маската, но им е писнало от бръсненето.

Как да задържите ефекта по-дълго: Мисията е невъзможна, защото депилатоарите унищожават косъма само във видимата му част и каквото и да правите, това няма да окаже влияние на бързината, с които той израства отново.

Pro съвет: Депилатоарите всъщност са ексфолианти, което означава, че можете спокойно да нанасяте автобронзант 24 часа след обезкосмяването.

Ниво на болката: Няма болка, единствено носът ви може да се подразни от неприятната миризма, която, между другото, марките все по-успешно прикриват.

Внимание: Не използвайте за бикини зоната, за мъже или върху раздразнена или разранена кожа.

Епилация с конец

© iStock

Подходяща за: Малки участъци, например лицето, и по-фини косми (тоест, не за триъгълника), тъй като при този тип епилация се използва конец, който повдига косъма от корена. Методът е много подходящ за хора с чувствителна кожа, която може да се разрани от кола маската.

Pro съвет: Помолете козметичката ви преди и след епилацията да нанесе успокояващ и дезинфекциращ крем.

Ниво на болката: Сравнима със скубането с пинсета.

Кола маска

© iStock

Подходяща за: По-мързеливите от вас, които искат да имат гладка кожа за по-дълго.

Как да задържите ефекта по-дълго: Космите трябва да бъдат с размера на оризово зърно. Препоръчваме ви да посещавате козметика си веднъж на 4-6 седмици. Ако спазвате този график и премахвате космите в един и същи етап от тяхното развитие, ще забавите растежа им.

Pro съвет: Лентите кола маска са страхотен избор за ръцете и краката. За бикини зоната и подмишниците избирайте кола маска, която се втвърдява върху кожата. Не се притеснявайте, тя не е толкова гореща и няма да изгори кожата ви. Избирайте кола маска с титанов диоксид, който намалява зачервяванията.

Ниво на болката: Неизбежно. Записвайте си час за кола маска след цикъла ви, защото по време на него хормоналите промени ни правят по-чувствителни към болката.

2 СТЪПКИ КЪМ ГЛАДКАТА КОЖА

1. Ексфолирайте

Така ще избегнете врасналите косъмчета и ще направите епилацията по-безболезнена. Ексфолирайте 2-3 пъти седмично.

2. Хидратирайте

След ексфолиране и епилация е задължително да подхраните добре кожата, за да се възстанови тя възможно най-пълноценно и да бъде нежна и красива.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser