Преминете към основното съдържание

Поглезете се и си направете миди соте

Перфектно придружени от студено бяло вино

Продукти:

  • Миди - 300 гр
  • Доматен сос - 100 гр
  • Каперси - 15 гр
  • Шалот - 15 гр
  • Чесън - 6 гр
  • Бяло вино - 20 мл
  • Магданоз - 4 гр
  • Масло - 10 гр
  • Зехтин - 20 мл
  • Хляб Чабата - 2 филийки

  • Приготвяне:

    1. Ситно нарязваме шалота и сотираме в тиган с чесън.

    2. Добавете миди и бяло вино, като изчакате алкохолът постепенно да се изпари.

    3. След това добавете доматен сос и каперси, покрийте и варете 2-3 минути докато мидите се сварят.

    4. Добавете ситно нарязания магданоз.

    5. Сервирайте с чабата.

    Още по етикети

    миди
    messages.loading
    Горе
    ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser