Преминете към основното съдържание

Покани ме на вечеря

Модерната изба New Bloom Winery и ресторант Floret в хотел InterContinental Sofia са открили баланса между храна и вино и ще ви го покажат.

Най-добрият комплимент за хубавата храна е доброто вино, което да я допълва. На 06.11.2021г., отличеният с пет звезди ресторант InterContinental Sofia – Floret ще посрещне всички почитатели на гастрономията с уникална вечеря, съчетана с вината на New Bloom Winery, представяйки марките си PIXELS и Face 2 Face.

Гост за вечерта ще бъде и шеф Димитър Бояджиев, който ще разкаже за „à la carte”менютата в хотела. Той споделя, че за добрата вечеря е необходимо да се постигне баланс между храната и виното, бидейки с еднаква тежест. С избора на правилната напитка, ние можем да засилим вкуса на храната или да го влошим. На мястото на събитието, шеф Бояджиев ще разкаже подробно как да направим най-добрия избор, както и за различните комбинации между вино и храна.

Акцент на вечерта ще бъдат сезонните продукти, представени в прекрасна вечеря, поднесена в европейски, модерен стил.

По отношение на вината, освен със стандартните сортове като Шардоне, Совиньон Блан, Сира, Каберне Совиньон, New Bloom Winery прибавя към портфолиото си и малко познати сортове като Дорнфелдер и Регент. Те демонстрират категорично модерното лице на родното винарство и огромния потенциал, който страната ни има да създава вкусни вина, споделя още главният готвач.

Повече за вечерята и резервации може да направите ТУК.

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser