Преминете към основното съдържание

В търсене на нови ритуали за красота

Как да имаме сияйна кожа като на екзотична таитянка?
тайните за красота от Таити
тайните за красота от Таити © Star Nails

От хилядолетия, върху плажовете с бели пясъци и в дебрите на тропическите гори на вулканичните острови на Френска Полинезия, маохи живеят в изключителна хармония с природата.

Те почитат Мана – невидимата сила, която обгръща всичко и всички. От хармонията със заобикалящия свят те имат вроден инстинкт за красота и изящество.

Тайната на традиционната полинезийска грижа за красота се крие в екстрактът от цветето тиаре наречено Mоной.

Моной гали кожата и я прави мека (iri maru) и копринена (ana’ana). То нежно докосва тялото и сетивата, подхранва и освежава кожата.

© Star Nails, Тиаре

В своя разцвет тиаре прилича на голяма бяла звезда. Тя расте в малки храсти, които са покрити с тъмнозелени овални листа. Едно от предимствата на това растение е прекрасният аромат. 

Нежно откъснатите, с още неразтворени венчелистчета цветове, се поставят в рафинирано кокосово масло от плодове зрели на кораловите брегове на Полинезия. Цветчетата престояват в него общо 15 дни. Правилното съотношение за получаване на благоухайният Моной е минум 10 цветчета тиаре за литър кокосово масло.

Така се приготвя един от най-ароматните елексири за красота, който съчетава благоуханието и полезните вещества от тиаре с благотворното въздействие на кокосвото масло. 

© Star Nails, Кокосово масло

Кокосовото масло от плодове, зрели на кораловите брегове на Полинезия е истинско богатство от островите на южния Пасифик. 

Маслото Моной съдържа девет процента от ненаситените мастни киселини. То се използва, както в чистия си вид, така и ароматизирано със сладките аромати на полинезийския остров. Може да се използва самостоятелно върху кожата и косата, но и да се прибавя към козметични продукти за по-силно изразен омекотяващ ефект.

Полезни свойства:

- предпазва кожата от външни влияния

- укрепва и ревитализира косата, като подсилва естествения блясък

- омекотява и подхранва кожата

- прави кожата по-еластична и гладка 

© Star Nails, Нова серия продукти от моной

Ако искате да поглезите кожата си с действието на полинезийския Моной, SNB Professional ви предлага два варианта, които можете да пробвате сами.

Ревитализиращ серум с масло от Моной 100 мл е с комбинация от вещества, които бързо възстановяват кожата и подобряват нейната еластичност и плътност. Специалната формула се усвоява бързо и същевременно прави кожата свежа, гладки и хидратирана, без да оставя следи от омазняване.

Енергизиращ крем с масло от Моной 100 мл забавя естествените процеси на стареене и енергизира кожата. Бързо я озарява и освежава, предпазва я от вредните въздействия на околната среда и стреса.

Серумът и кремът са подходящи дори за кожата на лицето, тъй като формулата и на двата продукта е съдържа добре подбрани първокласни съставки.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser