Преминете към основното съдържание

Последната капка: защо първата любов на Хари реши да го напусне

Връзката на Хари и Челси продължи седем години, но Негово Височество направи фатална грешка, която любимата му не можа да му прости.

Напоследък общественото внимание е фокусирано върху личния живот на принц Хари: първо той и съпругата му обявиха, че очакват второ дете, след което Меган заяви, че е имала мисли за самоубийство и е страдала от някои коментари от роднините на съпруга си. След всички обвинения много от кралските наблюдатели започнаха да се чудят как щеше да изглежда животът на принца, ако се беше оженил за друга жена.

За първата голяма любов на херцога на Съсекс се приема Челси Дейви. Двамата бяха щастливо влюбени и буквално не можеха да живеят един без друг. Но защо тогава връзката им не приключи със сватба?

Дейви е родом от Зимбабве. Тя израства далеч от двореца и се наслаждаваше на свободен живот. Въпреки това, от момента, в който широката публика научи за връзката на момичето с внука на кралицата, животът й се промени. За Челси беше трудно да издържа на натиска на пресата, която следеше всяка нейна стъпка. А самият Хари явно тестваше момичето.

Според информация от онова време, Негово Височество изискал от госпожица Дейви да не присъства на благотворителен бал и това значително "ускорило раздялата им". Събитието, проведено през април 2010 г., било предназначено за набиране на пари за деца от бедни семейства в Африка, а настояването на Хари любимата му да пропусне бала било „последната капка“ за момичето. Слуховете носят, че Челси е била „бясна“, че е трябвало в последния момент да уведоми организаторите на „Перления бал“ в лондонския хотел „Уестбъри“, че няма да присъства. Организаторите извинили отсъствието й като обяснили, че причината е неочакваното заболяване на дамата.

Говори се, че принцът настоявал момичето да пропусне събитието, защото намерил неочакван „прозорец“ в календара си и настоявал двамата да прекарат известно време заедно. Но Челси била много наранена, защото организаторите на събитието й били близки и тя била лично ангажирана с каузата.

Няколко седмици след случката двойката се раздели след седем години връзка. Хари и Челси поеха по различни пътища, но запазиха топли отношения. Госпожица Дейви получи покана за сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, но не като дама на Хари.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser