Преминете към основното съдържание

Последната колекция на Карл Лагерфелд за Chanel

За последното си шоу великият дизайнер превърна „Гран Пале“ в Париж в снежно планинско село
© ImaxTree

Това шоу ще остане в историята като последното за Карл Лагерфелд, който ни напусна наскоро! „О! Като разходка в картина“ - това бяха финалните думи на дизайнера, чийто глас прозвуча в залата преди старта на самото дефиле и след едноминутното мълчание в негова памет.

Свикнали сме да виждаме „Гран Пале“ преобразена под творческия гений на дизайнера в какво ли не – от макет на земното кълбо и ракетна площадка до тропическа гора и морско дъно. Този път Кайзер Карл ни отведе в отрупаното със сняг алпийско селце, а моделите дефилираха под инструментала на Дайвид Бауи We Can Be Heroes. Никой не очакваше по-малко от нещо приказно и неповторимо!

Моделите за есен-зима 2019-2020 г. съдържаха всички онези емблематични решения, с които дизайнерът „поизтупа от прахта“ култовата френска марка в началото на 80-те и я постави на лидерска позиция на съвременната модна карта.

Комбинации от каре и пепит, безкрайни вариации на класическото сако Chanel, трикотаж с алпийски мотиви, ярко розово, червено, синьо, зелено, деликатни бродерии и пера - толкова познато, но и толкова далече от възгледите на Коко Шанел. Но може би най-впечатляващи са финалната тема от бяло и отблясъци на кристали и перли, в която видяхме и Пенелопе Крус с невинно бяла камелия в ръка – любимото цвете на Мадмоазел Шанел и образ, често присъстващ в цялото дългогодишно творчество на Карл.

© ImaxTree

Какъв ще бъде пътят на Chanel след Карл Лагерфелд? Очакваме продължението, но сме сигурни, че това ще е тежка отговорност за новия креативен директор на марката Виржини Виар.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser