Преминете към основното съдържание

Последният летен уикенд ми разби сърцето, отново

Лято, не си отивай, рано е!
© iStock

Все така се случва. 

С Лятото сме в един сърцераздирателен романс. Нещо като ваканционна любов, ама по-страстна и по-продължителна. 

Всяка година от май месец се дебнем, хвърляме си провокативни коси погледи като двойка в нощно заведение. Даваме си разни знаци - то се разгорещява и малко вдига градусите, а аз си надявам най-женствената рокля от гардероба. 

После след месец се срещаме на плажа - с приятели, менти, вълни и модерни бански костюми. 

От дългите дни и късите нощи ни оставят стотици снимки и селфита, които после разпръскваме из седмицата и караме хората да се чудят - "Абе, тези не работят ли?". 

Ами сандалите?

Най-леките и цветни обувки ни подарява лятото всяка година! А от тях ни остават най-красивите целунати от слънцето багри по краката и този шарен загар потапяме в хладката морска вода.

Ами шапките?

Предпазват ни, крият ни и карат Лятото да ни търси под перифериите им. С козирка, без козирка, широкополи и каубойски - всяка една носи различни послания. Бунтарски, женствени и спортни - нахлупваме ги и се дегизираме. 

Ами въздухът? 

Нажежен от слънчевите лъчи той направо спира. Любовта на лятото в един момент става жестока. Но знаем, че е неумишлена. Знаем, че няма да е задълго, за това все пак мърморейки продължаваме да се обичаме. То понякога вижда тази наша неудовлетвореност и проплаква тихичко, дъждовно. И после пак ни топли в своите прегръдки.

И така до последната седмица на август. Последният летен уикенд.

Не искаме да се сбогуваме. Обмисляме заедно къде отново можем да се срещнем. Зачеркваме нещата, които успяхме да направим тази година и планираме нови приключения за догодина. 

И с ридания се разделяме. Циганското лято ще ни утеши за кратко, а после пак ще се чакаме. До май, когато отново като непознати ще си пофлиртуваме.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser