Преминете към основното съдържание

Последното желание на принц Филип, което кралицата не можеше да не изпълни

Нейно Величество се вслуша в желаниeто на съпруга си в последните дни от живота му.

Кралица Елизабет и принц Филип бяха женени цели 73 години. Много наблюдатели вярват, че Нейно Величество е била до леглото на съпруга си в последния му миг. Херцогът на Единбург почина на 9 април сутринта в спокойната обстановка на апартаментите в замъка Уиндзор, където той и кралицата прекараха цялото време на локдаун.

Въпреки че служителите на двореца не „навлизат в подробности“ за смъртта на Негово Височество, експертите предполагат, че състоянието на принца се е влошило в четвъртък вечерта или през нощта и всички са били предупредени, че Филип е в „тежко състояние“. Съобщава се обаче, че кралицата категорично отказала херцогът да бъде откаран в болница.

Съвсем наскоро съпругът на Нейно Величество прекара цял месец в лечебно заведение. В средата на февруари той бе откаран в болница, за да се лекува от инфекция и съществуващи сърдечни заболявания и едва на 16 март патриархът на кралското семейство се завърна у дома. The Telegraph пише, че херцогът на Единбург с неохота приел да отиде на лечение, защото искал да умре "в леглото си".

„Той прекара по-голямата част от четирите седмици в болницата в желание да се прибере у дома. Оперираха сърцето му, за да му дадат малко повече време, може би за да стигне до 100-годишнината му. Но това всъщност не го притесняваше. Той в никакъв случай не искаше да умре в болницата. ", разказва източник от двореца.

Според кралските експерти херцогът на Единбург е искал да прекара последните дни от живота си "в компанията на Лилибет", както е наричана Елизабет на галено от семейството. И Нейно Величество не могла да откаже на съпруга си това желание. Ето защо кралицата се е противопоставила и на съветите на кралските лекари Филип отново да бъде върнат в болницата.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser