Преминете към основното съдържание

Посрещнете есента в Гърция

Пускаме котва в The Met - дизайнерският хотел на пристанището в Солун
© iStock

Насладете се на морска гледка, SPA, гурме, шопинг и петзвезден комфорт в дизайнерския хотел на пристанището в Солун. Ето къде е!

Ако обичате дизайнерските решения и изкуството и търсите перфектното място за уикенд в Солун, последвайте нашия пример и изберете The Met! Хотелът, който се намира в района на пристанището и на десетина минути от центъра на града, е част от Design Hotels. Засега единственият такъв в Солун! Хотелите от тази верига създават нова тенденция – съчетание от уникални дизайнерски решения в комбинация с петзвезден комфорт и високо ниво на обслужване. Локацията им винаги е добра и затова са търсени както за почивка, така и за бизнес срещи.

The Met е интересно съчетание между луксозен хотел и арт-галерия от световен клас. Експонати на световноизвестни автори са умело вписани в интериора и екстериора на хотела. В градината и лобито са футуристичният автомобил на Ървин Вурм и светещото дърво на Карла Ароча. А всичките 212 стаи в стила на минимализма представят произведенията на немския фотограф Ралф Байкер. Струва си да се отбележи и стената на бара в хотела, изработена от 22-каратово злато, както и екстравагантният интериор в черно на азиатския ресторант. Дори паркингът е с дизайнерска концепция – в стила на пистите на Формула 1. А ако се зачетете по надписите, които минават като декоративна лента ниско долу по стените във фоайетата, може да научите любопитни подробности от историята на Солун.

Освен с дизайн, The Met се слави и с изключителен комфорт. SPA зоната не е огромна, но беше достатъчна, за да се почустваме релаксирали макар и само за един уикенд. Влюбихме се и в басейна на хотела, разположен на покрива, откъдето се разкрива внушителна панорама на Солун и морето. А вечерите в ресторантите на хотела допълваха петзвездното ни изживяване с гурме изкушения. Да не забравя и шопинга – в непосредствена близост до The Met е новооткритият мол OneSalonica, който разчита не само на разнообразие от модни марки, но и на добри намаления.

Трудно ще си тръгнете от The Met, сигурни сме!

Текст: Мария Георгиева

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser