Преминете към основното съдържание

Потопете се в екзотичната магия на островите Кук

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: iStock

15 малки островчета, сгушени в Тихия океан, разкриват едни от най-красивите гледки, които може да видите. Добре дошли на тайнствените острови Кук! С територия от едва 240 кв. км. те едва се забелязват на картата, но със сигурност се нареждат в списъка ни с мечтани дестинации. Отличават се с кристално чисти и топли води, слънчеви плажове със златен пясък, свежи палмови дръвчета и впечатляващи романтични залези.

От къде идва името на островите? Кръстени са на британския мореплавател капитан Джеймс Кук, който ги посещава в края на 18-ти век. Столицата Аваруа се намира на най-населения остров – Раратонга, който може да се похвали и с международно летище. До останалите острови се стига само с лодки.

Освен да плувате в лазурните води, може и да се гмуркате. Пред вас ще се открие невероятен подводен свят. Водата е толкова кристално чиста, че е достатъчно да се повозите на някоя от лодките със стъклено дъно, за да надникнете в приказния свят на океанските обитатели.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser