Преминете към основното съдържание

Правила за сигурност при вземане на кредити

За да извлечете само ползата от кредита – този полезен финансов продукт, без да рискувате финансовата си сигурност, следва да бъдете внимателни при теглене на заем и да имате предвид следните правила за сигурност.

  1. Проверете финансовата институция, пред която кандидатствате за кредит. Тя трябва да е регистрирана, лицензирана, предлагаща високи нива на сигурност, ясни и прозрачни условия, да притежава банков опит, съчетан с ноу-хау в областта на финтех, модерни иновации и отлично потребителско изживяване. Потърсете ревюта за финансовата институция и се запознайте с мненията на потребителите. Колкото по-известна и позната е институцията, от която теглите кредит, толкова по-спокойни може да бъдете. Не се доверявайте на съмнителни предложения за кредит от непознати лица, както и на обяви, разлепени из елементи на градската среда. Компаниите, предлагащи високи нива на сигурност, имат свои сайтове, в които може да се запознаете с официалната информация за тях и предлаганите кредитни продукти, както и да изчетете преддоговорната информация. Направете го.
  2. Запознайте се с условията за теглене на кредит, лихвите и ГПР. Сравнете ГПР на различните финансови институции, тъй като реално именно годишният процент на разходите показва колко скъп е един кредит. Възможно е кредити с измамно ниски лихвени проценти, но с висок ГПР да са много по-скъпи от кредити с по-нисък ГПР.
  3. Преценете добре възможностите си за изплащане на кредит и изберете сума и срок, при които месечната вноска ще е съобразена с бюджета ви. В случай, че тя е прекалено висока спрямо доходите ви, възможно е да получите отказ на молбата си за кредит. Ако все пак получите заема, възможно е да имате затруднения с изплащането му, което ще доведе до забавяне на вноски, натрупване на наказателни лихви и лошо кредитно досие. Изборът на размер и срок на кредита е важен за вашата финансова сигурност.
  4. Ако се нуждаете от кредит до 3000 лв. бързите онлайн кредити са удобни и удачни за вас. При нужда от по-висок кредит е по-безопасно да изтеглите бърз банков онлайн кредит със застраховка, която ще гарантира сигурността на финансовото ви бъдеще – застрахователят ще поеме кредита ви или част от него в случай на настъпило застрахователно събитие – безработица, дълго боледуване и други.
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser