Преминете към основното съдържание

Правилата за хранене на Жизел Бюндхен

Пресните продукти са основната тайна на красотата на супермодела
© Instagram/gisele

Жизел води примерен начин на живот - задължителна детоксикация на тялото два пъти годишно, а на масата си има само зеленчуци и плодове от собствената си градина. Бразилският модел твърди, че красотата идва отвътре и насърчава всички да следват нейния пример.

Ето кои са основните правила за хранене на супермодела:

ВИТАМИННА ЗАКУСКА

Веднага след събуждането, в шест часа сутринта, тя пие чаша топла вода с лимон. Така Жизел събужда тялото си и кара храносмилателната система да работи. Перфектната закуска за Бюндхен са пресните зеленчуци и плодове. Тя ги допълва с яйца, безглутенов хляб, кокосово масло и авокадо.

СУПЕРХРАНИ

По-голяма част от диетата на Жизел и семейството ѝ са полезните суперхрани като киноа, кафяв ориз, боб, които се приготвят с кокосово масло. В къщата на Жизел има строга забрана на бяла захар и бяло брашно. "Тялото е нашият храм, затова е важно да се отнасяме съзнателно с храната", - тази философия следва супермоделът. 

ОГРАНИЧАВАНЕ НА ЧЕРВЕНОТО МЕСО

Жизел готви червено месо веднъж месечно, не по-често. Основата на диетата на модела са плодовете, зеленчуците, зърнените храни, семенате, ядките, рибите (предимно сьомга) и домашните птици.

РАННА ВЕЧЕРЯ

Жизел се опитва да вечеря не по-късно от 18:00 часа или по-добре в 17:30 часа. Тогава тялото има време да смила храната, преди сън. Това правило Жизел следва от много години и признава - това е една от най-важните тайни на нейната красота.

ДЕТОКСИКАЦИЯ

Два пъти годишно, Жизел детоксикира тялото си, използвайки само сокове и смутита. През този период тя много медитира. "Състоянието на тялото зависи много от състоянието на духа и душата", споделя тя.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser