Преминете към основното съдържание

Правилото 2-2-2, с което любовта трае вечно

Двоична система за перфектни взаимоотношения

Ако сме необвързани и живеем само, ежедневието не е лесно изпитание. Двойките са обременени с още по-голяма отговорност, тъй като връзките се изграждат върху взаимни задължения и решаване на общи проблеми, включително тези от категорията на рутинните, и предполагат постоянна подкрепа. Не е изненадващо, че дори хармоничните съюзи се сриват под напора на ежедневието. Но за щастие има тайна формула, която ще предпази връзката от скука и застой, а любовта ще има шанс да продължи вечно.

За да работи правилото 2-2-2 без прекъсване, трябва да се следват три прости правила.

1. На всеки две седмици

Работните дни гарантират не само редовна заплата, но и стабилен стрес и затова вечер не е много лесно да разговаряте с любимия човек на абстрактни теми, да имате романтична вечеря или да играете скрабъл. Това, което наистина искате, е да си направите вана с мехурчета и да лежите в нея четиридесет минути. А след това да си легнете и да заспите. Ех, мечти, но трябва да се грижите и за ежедневните битовизми, от които не можете да се измъкнете. Ясно е, че е по-удобно да разделяте задачите: той готви, а вие измивате съдовете и гладите, той се разхожда с кучето, а вие почиствате кухнята. Така съвместният живот става паралелен - с взаимно мълчаливо съгласие.

Ето защо е важно да намерите възможност да отделите време един за друг - поне на всеки две седмици. Готвене на вечеря заедно, ходене на кино, разходка в парка - най-важното е да бъдем заедно, да си побъбрим за това и онова и просто да седнем някъде прегърнати. Редовното изпълнение на съвместните дейности ще укрепи вашата близост, запазвайки връзката от разрушителните ефекти на отделните отговорности.

2. На всеки два месеца

Веднъж на всеки два месеца двойките се насърчават да вземат кратка ваканция заедно. Вариантите се определят от общите интереси и въображението: това може да бъде нощувка в спа хотел с масаж, разкошна вечеря и прекрасна закуска, образователна обиколка до друг град за уикенда, къмпинг, туризъм с палатка или рафтинг по планинска река. Краткото пътуване за двама ще ви помогне да избягате от ежедневния стрес, да върнете спокойствието и хармонията във връзката си.

3. На всеки две години

Дори и да пропуснете една година, след две ваканцията заедно просто трябва да се състои. Тази почивка ще бъде от полза само ако продължи поне 5-7 дни и ако я прекарате сами, без общи приятели и членове на семейството. Далеч от притесненията в офиса, ежедневните проблеми и вниманието на роднините, ще намерите ценна свобода и лично пространство, за да освежите чувствата си и да рестартирате интимната връзка.

Още по темата

Love is in the air...
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser