
Продукти:
Приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180С.
2. Разбийте яйцата със захарта до гъста пяна.
3. Разбийте целия портокал в блендер до гладкост. Добавете към него зехтина и млякото.
4. Смесете сместа от яйца и портокал.
5. Смесете ядките, пресятото брашно и бакпулвера. Разбъркайте внимателно.
6. Намажете форма за печене със зехтин. Поръсете с брашно и малко смлени ядки.
7. Прехвърлете тестото във формата и печете 40-50 минути.
8. След 40 минути проверете сладкиша с дървено шишче или клечка за зъби – ако се налага, печете още 10 минути. Ако фурната ви пече по-силно отгоре и след 30-40 минути горната част на сладкиша вече започва да се препича, покрийте с хартия за печене. Това ще предотврати изсъхването му или, по-лошото, изгарянето.
9. Готовият сладкиш може да се сервира топъл: със сладолед, бита сметана, разтопен шоколад и пресни плодове или горски плодове. Или сервирайте десерта вече охладен с чаша прясно сварено кафе, горещ шоколад, ароматен чай или дори чаша шампанско, като към сладкиша сервирате например козе сирене, сушени фурми или мед.