Преминете към основното съдържание

ПРЕДИ И СЕГА: Романтиката на Брюж

Търсим картички от дестинации, които днес са считани за най-романтични. Да видим какво се е променило в белгийската столица на любовта!
Брюж, Белгия
Брюж, Белгия © iStock

Брюж, или Брюге, както местните произнасят столицата на белгийската провинция Западна Фландрия, е като град от приказките. Романтиката струи на всеки завой от неговия лабиринт с водни канали, павирани улици, разноцветни фасади и средновековни кули.

Ще се изненадате, но тук църквите и музеите са повече и от постоянните жители! Някога обаче Брюж бил столица на Бургундското херцогство и проспериращ европейски център. И неговият разкош от онези времена още си личи.

Ако сте тук за пръв път

83-метровата кула с камбанария „Белфорд“ се намира на главния площад „Маркт“ и предлага панорамна гледка към целия град. Полюбувайте се и на тази край Розенходкаай (Кея на броениците) – към обраслите в цветя и тревист мъх отсрещни фасади.

© iStock, Кеят на броениците© iStock, Кеят на броениците

Ако се завръщате отново

Неслучайно Брюж е наричан Шоколадовата Венеция. Ще разберете защо, ако посетите неговия Музей на шоколада или някой от многото тясно специализирани шоколадени ресторанти, за да поглезите сетивата си с десерта на любовта.

© iStock, Площад „Маркт“© iStock, Площад „Маркт“

За влюбените двойки

Всеки начин да обиколите града нашепва за любов – и на лодка, и в конска карета, и пеша, уловени за ръка от любимия по тесните улички. Не пропускайте да съзерцавате двойките лебеди в близост до пивоварната „Де Халве Маан“.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser