Преминете към основното съдържание

ПРЕДИ И СЕГА: Романтиката на Киото

Търсим картички от дестинации, които днес са считани за най-романтични. Да видим какво се е променило в най-красивия японски град!
Киото преди и сега
Киото преди и сега © iStock

Най-красивият град в Япония, а също и един от най-старите, е бил столица на страната и императорска резиденция в продължение на над 11 века. Не историята обаче, а природата е поводът през април тук да се стичат влюбени и романтици от всички краища на света – само и само да уловят розовия триумф на цъфналите вишни („сакура“ на японски).

Ако сте тук за първи път

Истинските съкровища на Киото се крият в стария град, където са концентрирани дворци, пагоди, светилища, храмове, чайни и занаятчийски магазинчета, свързани от тесни улички и дървени мостчета.

Ако се връщате отново

Градините и парковете са най-романтичните места по тези ширини. Не пропускайте Ботаническата градина и парка Маруяма, а също и една от най-красивите бамбукови гори в света!

© iStock, Преди...

© iStock, ...и сега

Истинските ценители на мимолетните вишневи цветове пък се качват в близката планина Йошино, където дърветата са на различна надморска височина и цъфтят чак до края на май.

За влюбените двойки

Санджуното е най-голямата пагода в Япония. В нея се намира образът на Великото слънце Буда.


ПРЕДИ И СЕГА: РООМАНТИКАТА НА ПАРИЖ


Тук е и често посещавания Камък на влюбените – извървете разстоянието до него със затворени очи! Според поверието, ако не се отклоните и успеете да докоснете камъка, без да гледате, любовните ви желания ще се сбъднат.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser