Преминете към основното съдържание

ПРЕДИ И СЕГА: Романтиката на Париж

Търсим картички от дестинации, които днес са считани за най-романтични. Да видим какво се е променило в Столицата на любовта!
Айфеловата кула преди и сега
Айфеловата кула преди и сега © iStock

одеща дестинация в повечето романтични класации, Градът на светлината не се скъпи на красота, история и... любов, разбира се. Ще се уверите, ако си купите билет за еротичния канкан на „Мулен Руж“, посетите прегърнати Айфеловата кула или споделите с любим човек круиз по Сена.

Ако сте тук за първи път

Качването на Айфеловата кула е задължително, разбира се – особено ако очаквате предложение. 

© iStock, Някогашен Париж отвисоко© iStock, Днешен Париж отвисоко

Ако търсите романтиката на гледките от птичи погледи, не пропускайте и тази от върха на катедралата „Нотр Дам“.

Ако се връщате отново

Бъдете истински парижани – споделете вкуса на местните макарони и кроасани, поседнали край мини масичка за двама на тротоара.

© iStock, Из улиците на Париж преди...© iStock, ...и сега

Влейте се в уличките с библиотеки и книжарници на Латинския квартал. И си подарете една различна полунощ в Париж, като посетите Музея на еротиката (работи чак до 2 през нощта).

За влюбените двойки

Разходете се по „Шанз-Елизе“, чиито бронзови фенери навяват романтика.

© iStock, Мостът "Александър III" преди...© iStock, ...и сега

Устройте си пикник в парк „Шан де Марс“ или по берговете на Сена, а защо да не се разходите с корабче и по водите ѝ! Но най-важното – усетете пулса на най-романтичния квартал на Париж – „Монмартр“, чиято базилика се казва „Свето сърце“ (на френски: „Сакре Кьор“).

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser