Преминете към основното съдържание

ПРЕДИ И СЕГА: Романтиката на Венеция

Търсим картички от дестинации, които днес са считани за най-романтични. Да видим какво се е променило в италианската столица на любовта!
Мостът на въздишките от старите картички (в ляво) и днес.
Мостът на въздишките от старите картички (в ляво) и днес. © iStock

Виещите се канали и площадите в пастелни цветове, романтиката на гондолите по Канале Гранде и липсата на коли, вкусната пица и най-старата рецепта за горещ шоколад на кафене „Флориан“, а също и розовите залези над водата, превръщат Венеция в очевиден избор.

Ако сте тук за пръв път

Непременно се запознайте с историята на муранското стъкло – един от символите на града. Родното място на това изкуство – стъкленият остров Мурано, е лесно достъпен с водния градски транспорт на Венеция. 

© iStock, Бурано© iStock, Бурано

На североизток от остров Мурано пък е Бурано - квартал от четири свързани островчета, известен със занаятчийската изработка на буранска дантела и с къщите си, боядисани в ярки цветове.

Ако се завръщате отново 

Опитайте да се изгубите нарочно, за да откриете нови любими места и гледни точки към Кралицата на Адриатика. Откраднете си целувка по залез под моста „Риалто“ и се отправете на вечеря към някоя тратория с маса за двама.

© iStock, Мостът "Риалто"© iStock, Мостът "Риалто"

За влюбените двойки

Не пропускайте Моста на въздишките – легендата гласи, че ако целунете любимия си пред него, ще останете заедно завинаги! Можете да разгледате моста и отвътре, като част от посещението в Двореца на дожите.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser