Преминете към основното съдържание

Преди, по време и след партито: малки трикове, за да си спестим главоболието утре

И защо закуската ви на 1 януари трябва да е омлет?
© iStock

След няколко часа посрещаме новата 2020 г. Очакват ни много наздравици, които могат да имат неприятни последици. Споделяме с вас няколко ценни трика, за да не ви боли главата утре.

Преди партито

Двойна доза мултивитамини. Според лекарите общото неразположение след бурна нощ често се дължи не на дехидратация, както обикновено се смята, а на процесите на окисление, които се случват в тялото. За да предотвратите това, обърнете внимание на храните, богати на антиоксиданти – те помагат за намаляване на щетите. Също така можете да изпиете чаша зелен чай или сок от нар.

Пържола вместо салата. В някои случаи започваме да усещаме дискомфорт не заради прекомерното количество алкохол, който сме изпили предната вечер, а защото сме избрали грешната "подкрепа". Ако имате намерение да прекарате дълга нощ с много питиета, не забравяйте и за вечерята. Менюто ви трябва да е от храни, които са богати на въглехидрати, протеини и мазнини. Пържолата е добър вариант.

Сладка дрямка. Ако имате възможност, се наспете добре в навечерието на събитието, тъй като сънят ще стимулира имунната ви система и на тялото ви ще му бъде по-лесно да се справи с главоболието на следващата сутрин.

По време на партито

Прозрачни напитки. Според проучвания прозрачните напитки (водка, джин) съдържат по-малко примеси от токсини в сравнение с тъмните (уиски, ром). За да нямате главоболие на следващата сутрин, изберете първите.

Паузи. С коктейлите винаги пийте чаша вода, за да предотвратите обезводняването. Можете да заложите и на сок от кокосов орех или на напитка, която е обогатена с витамини. Те ще помогнат на тялото да се възстанови по-бързо.

Без цигари. Никотинът увеличава махмурлука, така че е най-добре да се откажете от тютюнопушенето по време на бурния купон.

Плодови сокове. Прясно изцедените сокове, за разлика от газираните напитки, съдържат витамини, които могат да намалят вредното въздействие на алкохола върху тялото.

Скъпи напитки. Те съдържат по-малко количество примеси и токсини, от които възниква махмурлукът. В допълнение, скъпото питие ще се пие по-бавно, за да се чувства вкусът му, така ще бъдете в състояние да спрете навреме с питиетата.

На сутринта след партито

Направете си омлет. Яйцата съдържат цистеин, който помага да се справите с токсините, произвеждани от организма по време на "борбата" с алкохола.

Пийте сода. Тя ускорява метаболизма, така се намалява количеството на алкохола в тялото.

Избягвайте билковия чай. Той забавя процеса на "лечение" на тялото от алкохола, поради което ни се налага по-дълго време да се борим с главоболието.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser