Преминете към основното съдържание

Предисторията на Супермен тръгва като сериал по HBO

Комиксовата адаптация „Криптон“, базирана на DC герои, се очертава като новата хитова научно-фантастична поредица
© Warner Bros. Entertainment Inc. KRYPTON and all related characters and elements © & ™ DC Comics

Какво би станало, ако Супермен никога не се е появявал на бял свят? Две поколения преди унищожаването на родната му планета действието в сериала „Криптон“ проследява историята на Сег-Ел – дядото на легендарния Човек от стомана. Изигран от актьора Камерън Къф, суперменският дядо трябва да вземе решение на живот и смърт.

Да спасиш бъдещия си внук...

Сег трябва да спаси планетата си Криптон (дала и името на сериала) или да позволи тя да бъде унищожена, ако иска да запази бъдещия си внук. Управлението на Криптон е разединено, а Къщата на Ел е осъдена на изолация. Сег трябва да намери баланса между възстановяването на семейната чест и защитата на тези, които обича.


                                     ЗАЩО ГЛЕДАМЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕРИАЛИ


Междувременно се изправя и пред предизвикателствата от други герои, познати от DC комиксите, като Брейниак (в ролята – Блейк Ритсън от „Демоните на Да Винчи“) и пътешественика във времето Адам Стрейндж (Шон Сипос от „Дневниците на вампира“).

Емблематични имена

Сериалът е адаптация, базирана на DC герои, създадени от Джери Сиджел и Джо Шустър. Зад проекта стоят още две емблематични имена от комиксовата вселена – продуцентите Дейвид Гойер („Човек от стомана“, „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“, „Черният рицар“) и Камерън Уелш („Константин“).

© Warner Bros. Entertainment Inc. KRYPTON and all related characters and elements © & ™ DC Comics

Заедно с Къф, Ритсън и Сипос в „Криптон“ учатват още Елиът Коуън („Демоните на Да Винчи“), Ан Огбомо („Жената чудо“, „Z-та световна война“), Аарън Пиер („Британия“, наличен в HBO GO), Расмус Хардикер (“Ваше височество”) и Иън Макелхини (“Игра на тронове” на HBO).

Действието в „Криптон“ се развива в 10 епизода. Първите два вече са достъпни в стрийминг платформата HBO GO, а премиерата по телевизионния канал HBO e на 19 юни.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser