Преминете към основното съдържание

Предупредиха ви: как реагира кралицата на новината за интервюто на Меган и Хари

Какво заплашва херцога и херцогинята на Съсекс за нарушаване на протокола?

Нека припомним предисторията: преди ден херцогът и херцогинята на Съсекс потвърдиха слуховете, че ще дадат много лично интервю на най-влиятелната телевизионна водеща на нашето време и тяхна близка приятелка Опра Уинфри. Програмата ще се излъчи на 7 март и обещава да счупи всички рекорди на гледане. Бъкингамският дворец отговори на новината чрез колумнистката на Royal Daily Mail Ребека Инглиш. Страхува ли се британското семейство от разкритията на опърничавите си роднини?

Журналистката написа в Туитър официалната позиция на Двореца: „Херцогът и херцогинята вече не са работещи членове на кралското семейство и следователно всички решения, които те вземат по отношение на отношенията си с медиите, са техни. Освен това в новия статут те не са длъжни да информират кралското семейство за подобни планове."

Новината за предстоящото интервю дойде няколко часа след като двойката потвърди, че очаква второ дете.

Анонс на шоуто, озаглавено Oprah With Meghan And Harry: A CBS Primetime Special, заявява, че „Уинфри ще говори с Меган, херцогиня на Съсекс, в обширно интервю, обхващащо всички области от живота й, от живота в кралското семейство, брака, майчинството и филантропията до това как тя се справя с живота под силен социален натиск. По-късно принц Хари ще се присъедини към тях, за да говори за преместването си в Съединените щати, надеждите си и разширяващото се семейство. "

Това интервю се приема като паралел на интервюто на принцеса Даяна с Мартин Башир през 1995 г., за което Дворецът научава само няколко часа преди да излезе в ефир.

Този път в Бъкингам имат повече време да се подготвят. Херцогът и херцогинята на Съсекс нямат какво да губят, освен кралските си титли, и се предполага, че точно това ще направи Елизабет II. Това означава, че Хари ще загуби всичките си останали почетни военни титли, както и роли в благотворителни и спортни организации.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser