Преминете към основното съдържание

Преследват ви любовни провали?

Четири стъпки към щастлива (следваща) връзка

СПРЕТЕ ДА СЕ САМОСЪЖАЛЯВАТЕ

Първо, трябва да спрете да се самосъжалявате безкрайно. Много е говорено за комплекса на жертвата, но все пак някои хора - често несъзнателно - изпитват съмнително удоволствие да тръгнат по пътя на страдащия, на когото „всеки нещо дължи“. Разбира се, винаги е тъжно, когато една романтична история не завърши по най-успешния начин, но трябва да знаете кога да спрете с тъгуването. Важно е не само да спрете да обвинявате света за вашите проблеми, но и да се научите да поемате отговорност за собствените си действия, да можете да ги анализирате и да си взимате поуки.

В крайна сметка, освен някои изслючения, няма ситуации, при които само единият партньор да е виновен за раздялата. Осъзнавайки това, можете не само да действате по-мъдро следващия път, но и да пораснете в собствените си очи: да, сгреших, не всичко е перфектно, но това е моят живот и аз мога да го променя към по-добро.

РАЗБЕРЕТЕ ЦЕЛТА СИ

Следващата важна стъпка е да помислите каква цел преследвате, влизайки в тази или онази връзка? Тук е важно човек да бъде честен със себе си и да не се самозалъгва. Повечето хора твърдят, че искат семейство и да бъдат с партньора си, докато умрат. Но, ако се вгледате добре в себе си, може да разберете, че за вас това не важи на този етап и че имате нужда просто от романтично приключение.

Не е нужно да се страхувате от желанията си: натрупването на опит и получаването на удоволствие също са достойни цели. И тук трябва да се замислите отново – не страдате ли излишно след раздялата? Не получихте ли от тази връзка всичко, което сте желали подсъзнателно? Време е да продължите напред към следващата романтична история.

АНАЛИЗИРАЙТЕ ПРОВАЛА

Но колкото и да си повтаряме, че просто искаме да се забавляваме, рано или късно нашата цел се променя и вече търсим сериозна връзка. В тази ситуация най-важното е да седнете и да анализирате грешките, допуснати в хода на предишни отношения. И тук има много опции, изходът от които е чисто индивидуален. Може би не сте били достатъчно внимателни към партньорите си досега, или пък сте ги задушавали с любовта си.

За да имате повече шансове за „спасение“ от омагьосания кръг на грешките, трябва да анализирате не само любовните си истории, но и отношенията между родителите ви, защото всички ние получаваме визия за семейния живот от тях. Това ли е моделът на семейство, което искате да създадете. Щастливи ли са родителите ви в това семейство? А децата?

ПРОМЕНЕТЕ НАЧИНА, ПО КОЙТО ВЪЗПРИЕМАТЕ СИТУАЦИЯТА

И накрая, когато основната част от работата е свършена и сте готови за нови срещи, е важно да не приемате случващото се твърде сериозно, защото обсебването не помага, а пречи, кара човек да се изнервя и да прави нови грешки. Гледайте на новите запознанства като на приятно забавление, наслаждавайте се на флирта и не скачайте веднага в дълбокото. Всички имаме нужда от взаимност и споделена любов, но не всичко е ограничено до нея и трябва да можете да получавате удоволствие от живота във всяка ситуация.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser