Преминете към основното съдържание

Прическата с кауза на Ралица Константинова

Модел, майка и половинка на Лъчо от група СкандаУ, Рали е един от популярните гласове в българското YouTube пространство. Пред ELLE тя разказва повече за последното си видео - дарителско послание, в което е документирала новата си подстрижка

© фотографии Лъчезар Евтимов

Какво те подтикна да си скъсиш косата?

Никога не съм се виждала с къса коса. Любопитно ми беше как ще изглеждам. Много пъти исках да се фотошопна с такава прическа, за да видя какво би било, но реших направо да действам. Също така, винаги съм искала да бъда по някакъв начин полезна на обществото. Не мога да дарявам кръв и реших да си даря косата. Отрязах толкова, за да е годна за даряване. Минималната дължина, която трябва да е кичурът, за да е подходящ за направата на перука, е 30 см. Не ми беше жал за косата, никога не съм й обръщала особено внимание. Не умея да си правя прически и преди да я отрежа я носех предимно вързана. Не изглеждаше особено хубаво и промяната беше добре дошла.

Имаш ли в обкръжението си някой, от когото се вдъхнови, за да дариш косата си?

Не бих казала, че съм се повлияла от конкретен човек. Имам познати, които са си дарявали косата. Аз също винаги съм искала. Сега дължината на косата ми беше достатъчна, за да го направя и да не се чувствам странно от новата.

Как се харесваш повече - с дълга или къса коса?

Харесвам се и с дълга, и с къса коса. С къса - може би една идея повече. Сега се двуумя дали да я поддържам с тази дължина или да я пусна отново, за да мога след няколко години да я отрежа пак.

© фотографии Лъчезар Евтимов

Чувстваш ли се по-различна сега с новата си прическа?

Чувствам се по-свежо и се радвам, че съм взела решението да променя нещо във визията си. Съветвам всеки, който се колебае, да не го мисли много, а да го направи. Самото отрязване на косата не беше нищо особено. Не го приемам като геройство или нещо кой знае какво. Като човек с по-голяма аудитория, ми се искаше просто да дам добър пример и повече хора да го последват. Дарявайте, помагайте и бъдете добри хора без да очаквате нещо в замяна.

Имаш ли близък или познат, който се е сблъсквал онкозаболевания?

Дядо ми беше болен от рак на белите дробове и не успя да се пребори със заболяването.

Има ли изкуствено създадена стигма около разговорите за раковите заболявания?

Мисля, че темата е нормализирана заради големия брой хора, които се борят с диагнозата. И все пак абсолютно нормално е да не обичаме да говорим за нещо, което отнема животи. Не е приятна тема за разговор.

Какво правиш ти самата, за да минимизираш появата на подобни заболявания при теб?

Когато не се чувствам добре, отивам на лекар. Не си правя профилактични прегледи. Не съм добър пример в този случай.

© фотографии Лъчезар Евтимов
© фотографии Лъчезар Евтимов

Като майка на прекрасна дъщеричка, кои са нещата, на които се стараеш да я научиш от ранна възраст?

Колкото и тривиално да звучи, искам да възпитам добър човек, с примери, които да следва, а не да й показвам какво да не прави. Тя има прекрасно отношение към всички животинки. Надявам се, когато порасне, да се отнася справедливо и с хората.

Промени ли се живота ти драстично след появата й?

Разбира се. Преди да имам дъщеря, ежедневието ми беше посветено изцяло на мен. Сега има друг човек, с когото трябва да се съобразявам. След появата на Арина започнах да оценявам времето си и се старая да го разпределям правилно, въпреки че не винаги успявам.

Кое е най-ценното нещо, което научи от нея?

Определено е това да си ценя времето. Опитвам се една идея по-правилно да го организирам и да не обръщам внимание на неща, които по никакъв начин няма да са ми полезни. Тук заслуга за промяната ми освен Арина, има и Лъчо.

Какви са целите ти от тук нататък?

Целта ми е на първо място в личен план всичко да ми е наред, а оттук нататък всичко останало. Иска ми се да съм по-постоянна, да работя повече, да пътувам. Иска ми се да вярвам, че можем да станем по-отговорни, по-безкористни и да се грижим повече за себе си, близките си и природата. Понеже усещам, че звуча като на конкурс за красота, мога да добавя и “Световен мир”. Въобще, реве ми се като гледам какво се случва по света. Бъдете добри хора!

Можете да видите видеото на Рали в нейния YouTube канал:


Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser