Преминете към основното съдържание

Прическите, които остават в историята: Кейт Мос и нейните небрежни кичури

Супермоделът има не само забалежителна кариера, но и фризура
© GettyImages

Кейт Мос е овладяла това, което на нас, простосмъртните, винаги ни се изплъзва – небрежният стил. Характерната за модела коса със средна дължина е перфектната комбинация от небрежна, но и в същото време стилизирана прическа – с достатъчното количество сексапил, че да разберем, че нощите й са по-интересни от нашите.

Пред ELLE Великобритания тя споделя своята тайна: „Просто навеждам глава, издухвам косата си със сешоар и тръгвам. Харесва ми също така да я оставя леко влажна, да я навия около пръстите си и да я пусна да изсъхне естествено“. По-лесно е, когато нямаш нужда от много продукти и грижи, за да постигнеш такава небрежна прическа, но за всички останали, които не сме благословени с такава коса, е добре да инвестираме в подходящите продукти, които дават текстура на косата и я оставят на леки вълни.

Модерната интерпретация

© GettyImages

Суки Уотърхаус

Също като Кейт Мос, сънародничката й – актрисата Суки Уотърхаус, е овладяла до съвършенство изкуството на дългата небрежна прическа. И трябва да признаем, че на нея й отива също толкова, колкото и на Мос.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser