Преминете към основното съдържание

Приятели на Карл Лагерфелд с капсулна колекция в негова памет

Кейт Мос, Даян Крюгер, Кара Делевин са част от дизайнерския екип
© Getty

Приятели, музи и колеги на Карл Лагерфелд се обединяват около проекта A Tribute to Karl: The White Shirt Project по инициатива на Карин Ройтфелд, творчески консултант на марката Karl Lagerfeld. В основата на идеята е прословутата бяла риза с колосана яка на дизайнера, която заедно с бялата коса, вързана на опашка, и неизменните тъмни очила се е превърнала в символ на Карл.

Изборът на бялата риза не е случаен. Кайзер Карл я смяташе за основа на целия гардероб.

„Ако някой ме попита какво най-много бих желал да съм измислил в модата, отговорът ми ще е бялата риза.“

Други звезди, които се присъединяват към проекта, са Амбър Валета, Томи Хилфигър, Алесандро Микеле, както и художникът Такаши Мураками.

Моделите, създадени от приятелите на дизайнера, ще бъдат представени по време на Седмицата на модата в Париж през септември. Всеки от седемте авторски модела ще бъде възпроизведен в 77 бройки и ще се продава на цена 777 евро. Това не е случайно, любимото число на дизайнера беше 7.

Всички приходи от продажби ще постъпят в благотворителния фонд за медицински изследвания Sauver la Vie, който беше подкрепян приживе и от Карл Лагерфелд.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser