Преминете към основното съдържание

Приключение на брега на Егейско море

Предлагаме ви модерна почивка в древния Кушадасъ
Хотел Aqua Fantasy Aquapark & Spa 5*
Хотел Aqua Fantasy Aquapark & Spa 5*

Кушадасъ е на 90 км южно от Измир, на брега на Егейско море. Името му произлиза от турските думи „kus” и „ada”, които съответно означават „птица“ и „остров“. Това е препратка към формата на полуострова, която в едната си част наподобява глава на птица. Макар и да е един от най-модерните турски курорти, той всъщност е изключително древен град и за негови основатели се смятат йонийците.

Кушадасъ някога е бил опасван от здрави крепостни стени, които успявали да го запазят от нападения по суша и море. Днес е запазена част от тях, включително и една от някогашните три порти. Старите къщи по крайбрежието, някои от които превърнати в приятни кафенета, и чистите плажове създават неповторима атмосфера.

„Птичият остров“ е символ на Кушадасъ. Наречен е така, тъй като като островът е постоянно обитаван от различни видове птици, особено в периода на сезонната миграция. Името си получава по времето на османското управление. Гълъбовият остров (получил това название по-късно) е свързан със сушата посредством пристанище. Но въпреки това, той е идеално място с прекрасна възможност за романтични разходки. От огражденията на впечатляващия замък се наблюдават очарователните яхти, плаващи по прозрачно сините води.

В Кушадасъ ви препоръчваме да отседнете в хотел Aqua Fantasy Aquapark & Spa 5*

Самият хотел се намира на брега на морето, с огромен собствен плаж. В близост до него се намират много исторически забележителности. Най-известните в районна са Къщата на Дева Мария, храмът на Артемида и село Шириндже. Ако пътувате със самолет, имайте предвид, че летището на град Измир е на 55 км от хотела.

Всички стаи са модерно и луксозно обзаведени. Някои от тях са с гледка към морето, други към планината или самия аква парк и околната екзотична растителност. Разположени са в две отделни сгради - Aqua Fantasy Club Hotel и в World Hotel.

Аква паркът на хотела е един от най-посещаваните в Турция. Гостите на хотела могат да го ползват целодневно. За най-малките атракциите са изключително интересни – басейн с пиратски кораб, с дружелюбен крокодил и с жаба. За по-големите деца са екстремните пързалки - „Xtreme”, “Screamer”, “Аnaconda”. Водната струя в тях се движи с над 80 км, в час. Друго популярно забавление в аква парка е басейна с изкуствените вълни. Общо 22 на брой, с различни размери и дълбочина, повечето в комбинация с много екзотична растителност, палми и красиви изкуствени лагуни изпъстрят това водно царство.

11 различни бара (няколко от които водни) и 7 класни ресторанта задоволяват всякакви гурме изисквания на гостите - сред тях са такива с екзотична азиатска кухня, традиционни турски специалитети, италианска кухня, стек бар, морски специалитети. Анимацията през целия ден, плажни партита за деца и възрастни, дискотека... забавленията са повече от това, което сте очаквали.

Hotel Aqua Fantasy притежава и много добре развит СПА център, в който се предлагат много бройни процедури: хамам, парафинова бяна, хидратиране на тяло с морски продукти, солариум, тай масаж с топли камъни, сауна, турска баня, различни терапии за лице. Фитнес център и зала за аеробика допълват възможностите за поддържане на здравословен начин на живот. 

Повече информация и резервации за хотел Aqua Fantasy информация може да получите в туристическа агенция АПОЛО или тук!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser