Преминете към основното съдържание

Принц Хари поема по стъпките на принцеса Даяна

Днес „Любимката на народа“ щеше да навърши 55 г.
Принцеса Даяна
Принцеса Даяна © Getty images

Наскоро принц Хари призна в интервю, че най-голямата му цел в живота е да направи майка си „истински горда“ с него. Поради тази причина той реши да продължи една от най-големите битки в живота на любимката на британския народ - борбата с ХИВ и СПИН. 

Принцеса Даяна отдаваше цялото си време на различни благотворителни дейности, в това число провокираше дискусии и набираше средства за деца и възрастни, болни от страшната болест. 

© Getty images, Принц Хари на благотворителен концерт

„Хари иска да разшири познанията си за възможностите и предизвикателствата, пред които се изправят всички, които се борят със ХИВ и СПИН“, обявиха от Двореца Кенсингтън. „Той ще провокира дискусии, в които да се обсъжда тестването, лечението, превенцията на болестта, както и усилията, които е положила майка му, Даяна, Принцесата на Уелс.“

В изявлението става ясно още, че принц Хари от години е приел за своя кауза борбата със СПИН, но се надява, че с работата си занапред ще успее да ангажира повече хора от своето поколение и ще ги накара да разберат, че са нужни още много усилия в тази насока. 

„Любимката на народа“ Лейди Даяна, която днес трябваше да навърши 55 г., почина в автомобилна катастрофа в Париж. Заедно с нея беше и тогавашният й приятел Доди ал Файед. 

Автор: Ирена Късметска

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser