Преминете към основното съдържание

Принс остави богатство от стотици милиони. Кой ще ги наследи?

Певецът беше част от Свидетелите на Йехова
Принс
Принс © Getty images

Смъртта на музикалната легенда Принс остави много въпросителни след себе си, като една от основните теми, които се дискутират, е кой ще наследи огромното му богатство. Благодарение на таланта си певецът успя да натрупа богатство в размер на стотици милиони долари. Според публикациите в медиите то е между 400 милиона и 1 милиард долара.

Все още не е ясно дали приживе Принс е написал завещание, в което да се посочи кой ще се разпорежда с парите му. Това е въпрос, който особено много интересува сестра му Тайка, която е единствената му законна наследница. Към богатството на Принс погледи са насочили и от Свидетелите на Йехова, на чиято църква певецът беше член от много години.

© Splash, Сестрата на Принс пристига за службата

Междувременно медиите отразиха и че през уикенда, след аутопсията, Принс е бил кремиран, а ден по-късно близки и приятели се сбогуваха с него на частна церемония в Пейсли парк. Това е било изричното желание на певеца.

"Принс имаше точна визия за това как да изглежда погребението му, което да не включва голямо шоу, а тиха служба. Искаше всичко да бъде без излишен шум. Все пак той беше фигура, на която не е нужно голямо погребение, за да бъде запомнен. искаше да изчезне без блясък, драма и фанфари.Просто това беше неговият стил. Беше корено противоположно от това на Майкъл Джексън, на което се събра цял Холивуд", сподели приятел на певеца, присъствал на службата в събота.

© Getty images, И феновете се сбогуваха с легендата

Хиляди фенове се появиха край Прейсли парк, за да се сбогуват с идола си. Повечето бяха облечени в лилаво и носеха балони в същия цвят. Някои получиха подаръци - кутия с тениска и книга на Принс. Куп звезди също отдадоха дължимото на великана в музиката. Някои го направиха чрез съобщения в социалните мрежи, а други като Елтън Джон и Марая Кери - от сцената на свои концерти.

Принс почина в четвъртък, като разследващите отрекоха смъртта да е следствие на самоубийство. Все още не са ясни резултатите от аутопсията, но се предполага, че става въпрос за наркотици или лекарства, които той е взимал от години заради проблеми с крака. Според близки на певеца, той не бил спал в продължение на няколко дни, преди да бъде намерен мъртъв в асансьора на дома си.

Очаква се резултатите от аутопсията да станат ясни до седмица.

Автор: Ирена Късметска

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser