Преминете към основното съдържание

„Принц Чарлз каза на Даяна, че не я обича, часове преди сватбата им“

Личният астролог на принцеса Даяна разказа какво се е случило в навечерието на сватбата й с Чарлз, а приятелка обвини за смъртта на лейди Ди журналист от Би Би Си.

ITV пусна нов документален филм за принцеса Даяна, „Интервюто на Даяна: Отмъщението на принцесата”, който разкрива няколко неизвестни досега факти. Например, приятелят и личен астролог на принцеса Даяна Пени Торнтън казва, че в нощта преди приказната сватба принц Чарлз е нанесъл на бъдещата си съпруга „съкрушителен” удар.

"Едно от най-шокиращите неща, които Даяна ми каза, беше, че Чарлз й е казал, че не я обича във вечерта преди сватбата", споделя Торнтън. „Мисля, че Чарлз не искаше да участва в тази сватба. Искаше да се събере с любимата си и това беше ужасно за Даяна. "

Тортън добавя: "В този момент тя не искаше да отиде на церемонията и мислеше да не присъства на сватбата."

Припомняме ви, че по време на скандалното си интервю с кореспондента на Би Би Си Мартин Башир през 1995 г. принцеса Даяна каза, че и тя, и принц Чарлз са имали романтични отношения с други хора по време на брака си. Принц Чарлз поднови връзката си с бившата си приятелка (и настояща съпруга) Камила Паркър-Боулс, което допринесе за раздялата му с Даяна през 1992 г.

Когато Башир попита принцеса Даяна дали Камила е причината за разпадането на брака, Даяна отговори: "Е, бяхме трима в този брак, така че беше малко пренаселено." Това неочаквано откровение се разпространи по целия свят. Даяна също потвърди връзката си с бившия офицер от британската кавалерия Джеймс Хюит. Когато Башир я попита дали е изневерявала на Чарлз, тя каза за Хюит: „Да, обожавах го. Да, бях влюбена в него. "

Това интервю беше причината за развода на Даяна и за окончателната й раздяла с кралското семейство. По това време Чарлз и Даяна все още живееха заедно и не бяха официално разведени.

В новия филм друга приятелка на принцеса Даяна, Роуз Монктон, съобщава, че заради това интервю и последвалия развод Даяна е загубила кралската си титла. „Ако я беше запазила, тя все още щеше да е под опеката на кралското семейство, когато беше в Париж на 31 август 1997 г. И със сигурност нямаше да попадне на пиян шофьор.”.

Документалният филм твърди, че Даяна е дала злополучното интервю под натиска на журналист, като се твърди, че той й показал документи, които доказват, че Даяна е била следена. Принцесата станала подозрителна, повярвала в конспиративната теория и се съгласила на откровено интервю.

По-късно се разкрива, че тези документи са фалшиви.

Близката приятелка на принцесата смята, че отговорността за смъртта на лейди Даяна се носи не само от папараците, преследващи колата й, но и от Би Би Си. Роза Монктон твърди, че по-късно Даяна е съжалявала, че се е съгласила на този разговор – най-вече защото „е наранила момчетата си“.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser