Преминете към основното съдържание

Принц Чарлз настоява Хари и Меган да доведат децата в Лондон. Те отказаха

Как реагира принц Хари? И защо е непреклонен?

Британското правителство нарани гордостта на принц Хари: Скотланд Ярд заяви, че не възнамерява да осигури на херцога и съпругата му Меган платена охрана. В тази връзка внукът на Елизабет II реши да заведе дело, за да си върне правото на платена охрана.

В тази така напрегната ситуация принц Чарлз реши да действа като медиатор и да се опита да потуши скандала. От декември той редовно провежда "мили семейни разговори с принц Хари" в опит да направи връзката със сина си и семейството му по-добра. Преди дни представители на Чарлз направиха официално изявление, в което се казва, че той е отправил покана към Хари и Меган да посетят Лондон.

„Принц Чарлз мечтае да види Лилибет и Арчи. Ето защо през декември 2021 г. той изпрати официална покана към принц Хари, но той я отхвърли поради възможна опасност за сигурността на семейството му."

Както отбелязва Камила Паркър-Боулс, Чарлз е чувствителен и трогателен дядо. Например, той редовно чете глави от Хари Потър на внуците й, които просто обожават бъдещия крал.

Началникът на оперативната охрана на кралското семейство Дей Дейвис, вече коментира изявлението, припомняйки нападението срещу принцеса Ан.

„Дъщерята на Елизабет II, принцеса Ан, също няма официална охрана от Скотланд Ярд. Бодигардът й бе застрелян по време на покушение срещу нея. И дори след този инцидент правителството не се ангажира с охраната й. Тя, подобно на принц Хари, не е сред членовете на кралското семейство, чиято защита се плаща от данъкоплатците. Желанието на херцога да плати сам за нашата услуга също е невъзможно да се реализира. Скотланд Ярд не е частна охранителна фирма. Ако в някакъв момент принцът и семейството му са в реална в опасност, полицията ще помогне." (Ден Дейвис в интервю за The Sun)

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser