Преминете към основното съдържание

Принц Чарлз се срещна с Грета Тунберг на форум в Давос

Наследникът на британския трон и активистката се борят за околната среда и се опитват да привлекат внимание към проблема с изменението на климата

Вчера на Световния икономически форум в Давос се проведе среща между шведската екоактивистка Грета Тунберг и принц Чарлз, известен с внимателното си отношение към изменението на климата. И Тунберг, и Принцът на Уелс направиха своите изявление по време на събитието.

С речта си Чарлз подчерта важността на устойчивото развитие и стъпките, които трябва да бъдат предприети в тази посока. Той също обяви старта на проекта „Инициатива за устойчиви пазари“, който има за цел да събере лидери от частния и публичния сектор, ръководители на благотворителни организации и инвеститори за насърчаване на идеи за устойчиво развитие и декарбонизация на икономиката.

Припомняме, че през декември списание Time обяви Грета за човек на годината.

„Тази година климатичната криза излезе от сенките и се премести в светлината на прожекторите, престана да бъде фонов политически шум и стана част от световната програма. Никой не е направил повече за това от Грета Тунберг. Според Едуард Фелсентал, главен редактор, значителни промени рядко се случват без участието на влиятелни хора и през 2019 г. Тунберг стана този човек. Следователно тя е "Човекът на годината “, се казва в Instagram публикацията на Time.


Кои са жените авторитети по въпросите за околната среда

Вижте повече

Кои са жените авторитети по въпросите за околната среда

Те не просто пропагандират, а активно работят всеки ден за един по-добър свят

16-годишната еко-активистка Грета Тунберг е номинирана за Нобелова награда за мир

Вижте повече

16-годишната еко-активистка Грета Тунберг е номинирана за Нобелова награда за мир

Ако спечели тя ще стане най-младият човек, получил Нобелова награда.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser