Преминете към основното съдържание

Принц Чарлз ще изключи Меган и Хари от кралското семейство

Престолонаследникът планира да оптимизира монархията, за да спести пари.

Кралските експерти прогнозират, че когато (и ако) принц Чарлз заеме трон, той ще „изтрие“ сина си Хари и съпругата му Меган Маркъл от кралското семейство, за да рационализира британската корона. Принцът на Уелс планира да "намали броя на длъжностните лица на монархията", за да спести пари.

След смъртта на Филип на 9 април наследниците на кралския трон - принцовете Чарлз и Уилям - трябва да обсъдят бъдещето на монархията. Включително да решат кой от на Уиндзорите ще продължи да изпълнява кралски задължения. В модернизирания Бъкингамски дворец се очаква, че само Чарлз, Камила, Уилям, херцогинята на Кеймбридж, принцовете Джордж и Луи и принцеса Шарлот ще запазят статута си на старши членове на кралското семейство. Останалите ще бъдат помолени да си намерят платена работа. Освен това те вероятно ще загубят титлите и покровителството на монарха.

„Принц Чарлз отдавна иска да направи промени в монархията, така че разходите да намалеят и членовете на кралското семейство да струват парите, които са получили от данъкоплатците. Предполагам, че това може да се случи, когато Хари и Меган бъдат изключени от кралското семейство “, сподели кралският биограф Анджела Левин.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser