Преминете към основното съдържание

Принц Хари беше изключен от всички семейни събирания

Тежки държавнически правила или лична вражда?

Остава само ден до погребението на принц Филип и кралското семейство се готви да се сбогува с херцога на Единбург на малка церемония. След кончината на Филип принц Хари се завърна във Великобритания и ще присъства на погребението заедно с други високопоставени членове на кралското семейство като кралицата, принц Чарлз и принц Уилям.

Светът напрегнато следи случващото - в края на краищата това е първото събиране на "избягалия" херцог със семейството му след сензационното интервю с Опра Уинфри. Но в момент на скръб на роднините не им е до скандали ...

В момента Хари е изолиран във Фрогмор котидж в Уиндзор. И вероятно строгите правила за изолация в Обединеното кралство могат да попречат на херцога на Съсекс да присъства на семейните събирания след погребението на Филип. След петдневна карантина ще му бъде позволено да присъства на службата, но след това ще се върне във вилата, за да продължи карантината си за още пет дни в съответствие с ограниченията на Обединеното кралство. Това означава, че той най-вероятно ще бъде изключен от всякакви събирания на кралското семейство извън траурната церемония.

Кралското семейство работи усилено, за да изпълнява задълженията си спазвайки правилата за социално дистанциране. Погребението на принц Филип също беше организирано по строг протокол COVID-19, което означава, че ще бъде малко събитие с 30 гости.

Някои членове на кралското семейство ще трябва да седят сами на погребението в съответствие с правилата за социално дистанциране. Това се отнася за кралицата (поради нейната възраст) и принц Хари (поради пристигане от друга държава).

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser