Преминете към основното съдържание

Принц Хари не успя да се сбогува с баба си

Новината за смъртта на Елизабет II завари внука й на път.

В тези минути целият свят скърби за смъртта на една от най-видните политически и културни фигури в света – кралица Елизабет II. Новината за влошеното здраве на монарха изненада всички в семейството. Деца и внуци спешно отлетяха за Шотландия, където кралицата почиваше в този момент.

Четирите деца на Елизабет и внукът й Уилям, които по това време бяха във Великобритания, отлетяха заедно за Шотландия на борда на частен самолет. Но принц Хари бе в Германия - и това изигра фатална роля.

Новината за смъртта на любимата му баба, на която дори кръсти дъщеря си Лилибет, го застигна в самолета. Редица британски таблоиди публикуваха снимки на натъжения принц в кола на летището - той нямаше време да се сбогува с кралицата.

Меган Маркъл не е отлетяла за Обединеното кралство със съпруга си. Но сигурно ще се появи на погребението.

Не е известно дали децата на Елизабет II са имали време да се сбогуват с великата си майка, тъй като според Бъкингамския дворец тя „починала мирно в леглото си следобед на 8 септември“. Точният час все още не е уточнен, а пътят от летището до замъка Балморал не е кратък.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser