Преминете към основното съдържание

Принц Уилям за първи път коментира скандалното интервю на принцеса Даяна

Какво накара принца да наруши мълчанието си?

Принц Уилям наруши мълчанието си и коментира разследването на скандалното интервю с принцеса Даяна, в което тя изнесе много подробности от живота си в двореца. BBC (каналът, по който бе излъчено то) обяви, че ще разследва обстойно представените от репортера Мартин Башир документи, с които Даяна е била измамена.

„Независимото разследване е стъпка в правилната посока“, каза най-големият син на Даяна. „Това трябва да помогне за установяването на истината около действията, довели до това интервю и последвалите решения, взети от онези, които по това време са работили за BBC.“

Интервюто, което е гледано от 22 милиона души, бе излъчено преди 25 години, но то отново е под светлините на прожекторите след неотдавнашни изявления на брата на Даяна. Граф Спенсър твърди, че репортерът на BBC е фалшифицирал банкови документи, твърдейки, че те доказват, че високопоставени придворни получават пари от службите за сигурност, за да изнасят информация за кралското семейство. Той показал тези документи на Даяна, която поради своята мнителност повярвала в тях и се решила на сензационното интервю. Обвиненията на Траф Спенсър бяха отречени от Би Би Си, но самият подсъдим – Башир, не направи никакъв коментар, тъй като се бори с усложнения след инфекция с COVID-19.

Британската телевизия е наела един от най-високопоставените съдии на Върховния съд, лорд Джон Дайсън, който да ръководи разследването. „Би Би Си е твърдо решен да стигне до дъното на тези събития, поради което възложихме независимо разследване“, заяви главният изпълнителен директор Тим Дейви.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser