Преминете към основното съдържание

Принцеса Даяна искала да избяга първа

Как Меган Маркъл изпълни мечтата на своята легендарна свекърва

Нови подробности за живота и бягството от Бъкингамския дворец. Според водещ кралски експерт, малко преди трагичната й смърт, принцеса Даяна сериозно обмисляла да се премести от Обединеното кралство в САЩ. В книгата „Чарлз - Човекът, който ще стане крал”, Хауърд Ходжсън отбелязва, че лейди Ди дори е имала ясен план за действие и единственото нещо, което възпрепятства нейното изпълнение, е трудната ситуация със синовете й, които нямало да може да вземе със себе си в чужбина.

Като аргумент Ходжсън цитира думи от импровизирано интервю с принцесата през 1997 г., докато е бил на почивка в Сен Тропе с Уилям и Хари. „Тя скочи в малка моторна лодка и се отправи към яхтата, където имаше представители на пресата. Там тя даде импровизирана пресконференция в морето, на която каза: „Синовете ми винаги са ме насърчавали да отида живея в чужбина и да бъда по-малко видима за обществеността. Може би това трябва да направя. Разбирам, че трябва да играя определена роля, но също така трябва да защитя момчетата си “. Малко след тази почивка на Лазурния бряг, през август 1997 г., Даяна загина трагично при автомобилна катастрофа в Париж.

Изглежда, че мечтата на свекървата, но по собствени причини и със съвсем различни изводи, е изпълнена от херцога и херцогинята на Съсекс. Двойката се оттегли от позицията си на старши членове на кралското семейство още през януари, обяви финансовата си независимост и се премести в Калифорния, обещавайки да се появява във Великобритания от време на време. За това, че това не е емоционална, а балансирана и дългосрочна стъпка, свидетелства и покупката на скъпото имение на Меган и Хари в Санта Барбара.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser