Преминете към основното съдържание

Принцът на Швеция и съпругата му станаха родители за трети път

Голямото шведско кралско семейство празнува ново попълнение: 41-годишният принц Карл Филип и 36-годишната му съпруга София обявиха раждането на своя син.

„В 11:19 ч. на 26 март в болница "Дъндерид" Нейно Височество принцеса София роди здрав син. Майката и новороденото бебе се чувстват добре.”, се казва в официалното изявление.

Очакваното попълнение в семейството на Карл Филип и София стана известно в средата на декември миналата година. В официалното си изявление съпрузите веднага казаха, че очакват момче, а също така поясниха, че бъдещата майка е здрава и се чувства добре по време на бременността.

В същото време, малко преди публикуването на изявление за предстоящото раждане, принцът и принцесата прекараха коронавирус. Заедно с двете им деца, четиригодишния Александър и тригодишния Габриел, те незабавно бяха изолирани в резиденцията си. Болестта на Карл Филип и София премина леко и здравето им се наблюдаваше редовно от личен лекар.

Принц Карл Филип се ожени за шведския модел София Кристина Хелквист през 2015 г. след пет години връзка. През 2016 г. се роди първото им дете Александър, а на следващата година те посрещнаха още един син - Габриел.


По решение на шведския крал Карл XVI Густав децата на принц Карл Филип и по-малката му сестра принцеса Мадлен не са членове на шведския кралски дом и са лишени от титлите на техните кралски височества (короната ще бъде наследена от принцеса Виктория). Това означава, че новороденото бебе на Карл Филип и София, както и по-големите им деца нямат право да претендират за шведския трон.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser