Преминете към основното съдържание

Приятелите на любимия са и мои приятели?

Как да изградим отношения с приятелския кръг на любимия човек

„Приятелят на моя приятел е и мой приятел“ - всички знаят тази поговорка. Според скорошно проучване на американски психолози, повечето хора смятат партньора си за свой най-добрия си приятел. Ами приятелите на любимия човек? Логично ли е да предположим, че и вие се разбирате добре с тях? Не съвсем.

Приемаме приятелите на своя партньор по различен начин- някои от нас ги считат за добри познати, но не могат да ги нарекат приятели, други, дори и да не ги харесват особено, общуват с тях, защото са на мнение, че е важно да поддържат топли отношения с приятелите на гаджето си, а трети правят всичко възможно да създадат с тях истински приятелски отношения.

По принцип не е нужно, а и не е възможно да се разбирате с всички и следователно не трябва да се насилвате да губите време за онези, които не харесвате. Възможно е да обожавате любимия си, но да не харесвате приятелите му и това е напълно нормално. Не е необходимо да вървите против себе си. Разбира се, добре е да се представите на приятелския му кръг и ако усетите, че това не е вашата компания, в която сте спокойни и се забавлявате, просто уточнете с приятеля си, че всеки е свободен да общува със своите приятели отделно. Нека той излиза с тях от време на време, а вие с вашите дружки.

Ако се чувствате некомфортно в неговия гръг, е добре да се замислите какво точно ви смущава. Притеснявате се, че те не ви харесват, или пък, че той не се чувства добре, защото компанията му действително не е на висота. А ако вашият любим не бърза да ви представи на приятелите си, трябва да се вслушате в интуицията си, защото подобно поведение не е безобидно – ако вашият партньор ви обича, няма да се притеснява дали близките му няма да разкритикуват избора му, а ще гори от нетърпение да ви запознае с тях.

Сериозните, искрени отношения включват откритост, доверие и взаимен обмен. Споделянето на приятели е естествено желание да добавите нови точки за контакт към вашата връзка. В самото начало на романа влюбените обикновено не зависят от никого и дори най-близките и сродни души отиват на заден план. Но с времето двойката вече не си е толкова самодостатъчна и партньорите имат нужда от други с хора, с които да общуват - намерете начин да срещнете отново някои от приятелите му и да потърсите общи интереси, като по този начин обедините кръговете за общуване, което може да се превърне в началото на прекрасно приятелство.

Но какво се случва, ако се разделите? И тук развитието на нещата зависи от персоналните нагласи. Ако от самото начало не сте изгаряли от желание да общувате с приятелите му, раздялата няма да промени нищо. Но пък екстровертните, дружелюбни и позитивни хора могат да съхранят добри отношения с приятелите на бившия си- В началото това може да доведе до известно напрежение, но ако сте успели да създадете истинско приятелство, с времето всичко ще е наред. А и запазването на тези отношения, може да доведе до ново събиране с човека, с който сте се разделили – общите приятели по някакъв начин ви обединяват, не губите напълно връзка и има шанс да се срещнете отново в компанията и да се погледнете д други очи.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser