Преминете към основното съдържание

Продължението на култовите „Сестри Палавееви“ сравнявано с Тарантино, Уди Алън и Толкин

Хитовата партизанска сага от Алек Попов продължава с още по-голям размах и бесен ритъм
© Ciela

Историята за двете близначки от първата книга на писателя Алек Попов, попаднали във вихъра на Втората световна война, вече се радва на свое продължение. Втората книга на автора – „Сестри Палавееви по пътя към Новия свят“, разширява обхвата на бойните действия и вече обхваща Сърбия, Македония, Англия, Америка… А сестри Палавееви стигат до какви ли не крайности в най-лудото приключение на живота си.

Със скалпела на смеха

„Ако сте в състояние да поберете и съвместите в главите си филми като „Гадни копилита“ на Тарантино и „Бананас“ на Уди Алън, абсурдните клипове на Монти Пайтън с епичния наратив на Толкин, югославските партизански екшъни и наръч винтидж комикси, може би ще се досетите за какво иде реч“, коментират от Ciela, под чието крило са издадени и двете книги от поредицата.

© Ciela

Истината е, че новият роман на Алек Попов предлага всъщност много повече. Тя е един дързък, но верен до болка поглед към историята, отвъд тотемите на идеологиите и политическата коректност, който оперира туморите на миналото със скалпела на смеха.

Авторът вече успя да впечатли дори книгоманите извън пределите на България. „Ништо не е свето ако е од крв, пот, сперма и месо“, твърди Илина Якимовскa в блога си в македонския сайт off.net по повод „Сестри Палавееви“.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser