Преминете към основното съдържание

Програмата на Седмицата на модата в Ню Йорк за пролет-лято 2020 г.

Съвета на модните дизайнери на Америка обяви, че през септември Седмицата на модата ще бъде само пет дни
© Getty

През тази година Том Форд пое щафетата от Даян фон Фюрстенберг като председател на Съвета на модните дизайнери на Америка. Неговият старт започна с решението ревютата, които с нетърпение очакваме в Голямата ябълка, да преминат в рамките само на пет дни. Според него по компактния вариант на програмата ще привлече повече търговци и представители на международната преса.

Стартът ще бъде даден на 6-ти септември с шоуто на Telfar и по-традиция ще завърши с представянето на Marc Jacobs, коeто е планирано за 11-ти септември.

Въпреки притесненията в модните среди, че от новия формат могат да отпаднат някои от традиционните играчи в програмата, голяма част от тях са запазени: The Row, Michael Kors, Proenza Schoulder, Anna Sui, Coach 1941, Tory Burch, Tommy Hilfiger, Prabal Gurung, Gabriela Hearst, Brandon Maxwell, както и разбира се - Tom Ford.

От по-малките брандове участници ще бъдат Snow Xue Gao и Matthew Adams Dolan. Въпреки това, някои модни къщи не намериха място в програмата. Сред тях са: Rodarte, Opening Ceremony, Rachel Comey и Rag & Bone.

Очаква се да има промени в плана преди началото на септември.

Tom Ford SS19

Галерия

Tom Ford SS19

Снимки: IMaxTree

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser