Преминете към основното съдържание

Пролет без целулит?

Лейди Хармония превръща мисията във възможна за всяка жена
© iStock

Не малцина, а нула са жените, които никога не са виждали целулит по краката си. Изключваме подрастващите. Всяка нормална и щастлива жена има целулит. Това е важно, тъй като голяма част приемат вдлъбнатините по бедрата си за кошмара на живота си. С това искам е да ви кажем, че с подходящи усилия и козметика има начин да се справите с този недостатък на визията ви.

Кошмарът в огледалото може да изчезне за около месец. Борбата с целулита е възможна, ефективна и заслужаваща си. Тя включва обаче действия на няколко фронта - комбинацията между билките, здравословният начин на хранене, приемането на повече вода, масажите и двигателната активност дават отлични резултати.

ГИНОИДНА ЛИПОДИСТРОФИЯ – така се нарича заболяването на съединителната тъкан, което засяга едновременно лимфната и кръвоносната система на повърхността. Ние го познаваме като Целулит, от който страдат близо 85% от жените в зряла възраст (процент, в който попадат както дами, стремящи се към активен и здравословен начин на живот, така и други, за които спортът и правилното хранене съвсем не са приоритет).

Т.е. въпреки всеобщото твърдение, че целутитът е само козметичен дефект, според медиците той е заболяване. Това налага да погледнем сериозно на методите, с които се борим с него. Както и на дисциплината, с която го правим. Не на последно място трябва да сме отлично ИНФОРМИРАНИ.

Какво е целулит?

Най-общо целулитът представлява натрупване на отпадъчни продукти, вода и мазнина в подкожния клетъчен слой. С разрастването си той притиска кръвоносните и лимфните съдове. Закръгленостите, наречени гиноиди, не се трансформират винаги в целулит. Но под влияние на естрогена и заседналия начин на живот могат да раздуят мастните клетки понякога до 60 пъти над големината им. Притискайки колагеновите нишки, нервите и кръвоносните съдове, тези уголемени клетки затрудняват кръвообращението и лимфния поток. Вследствие това кръвоносните съдове пропускат част от водата и токсините навън. Съединителната тъкан се втвърдява, подува, оттича и задържа повече течности.

Една от основните причини за възникване на целулит са хормоналните изменения. Естрогенът способства отлагането на мазнини, потискайки процеса на използването им в качеството на гориво и попълвайки мастните депа на организма. Той играе ключова роля при развитието на определени тъкани и трупането на мазнини на определени места. Затова прекомерното количество естроген в организма може да предизвика напълняване и поява на целулит. Допълнителни фактори могат да бъдат недоброто кръвообращение, наследственото предразположение, неправилният хранителен режим, липсата на движение, употребата на газирани напитки, алкохол и тютюнопушенето. Това е и причината колкото и скъпи продукти да употребяваме те не винаги да са ефективни.

Всъщност е добре борбата с него да бъде комплексна – да се води и отвътре, и отвън. На помощ идват билките!

Лейди Хармония съдържа натурални екстракти от репей, центела, агнус кастус, селен и витамин Д3  и е безценен помощник в борбата срещу целулита.

Една от най-ефективните билки за борба с естрогеновия доминанс в организма е билката Агнус кастус. Повлиява намаляването нивата на естрогена. Значително подпомага борбата с целулита.

Центела азиатика (Готу кола) е изключително полезна за кожата и кръвообращението. Заради способността си да подобрява кръвообращението и да укрепва тъканите, тя е много подходяща при отоци на краката, целулит и различни кожни проблеми.

Репеят е една от най-познатите и известни билки, действащи благотворно на кожата. Използван масово в козметиката, той пряко влияе на кожата, като стимулира регенерацията на клетките в епидермиса. Репеят е отлично средство за пречистване на кръвта и лимфата. Тъй като е естествен диуретик, той спомага за по-бързото елиминиране на отпадъчни и токсични вещества от организма.

На този етап помощта на билките е безценна в лицето на Лейди Хармония. Лейди Хармония съдържа натурални екстракти от репей, центела, агнус кастус, селен и витамин Д3 с благотворно влияние върху женското здраве

  • Подпомага хормоналния баланс в организма, нормалното протичане на менструалния цикъл и менопаузата.
  • Действа срещу мастните отлагания и целулита.
  • Влияе благотворно върху кожата и съединителната тъкан.

Лейди хармония е изцяло натурален. Не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Можете да намерите в аптеките и без рецепта.  

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser