Преминете към основното съдържание

Първи тийзър на „Пепеляшка“ с джендър неутрална фея в изпълнение на Били Портър

Излезе първият тийзър на новата музикална приказка за Пепеляшка.

Главната роля във филма се изпълнява от 24-годишната кубинско-американска певица Камила Кабейо. Приказната кръстница на Пепеляшка пък е 51-годишният актьор Били Портър.

Участието на Били Портър в ролята на феята предизвика най-голям резонанс сред обществеността. Феята-кръстница традиционно е жена, но в новата интерпретация на джендър неутрален персонаж.


„Учуди ме колко дълбоко се потопих в този образ. Магията няма пол. Затова представяме този персонаж като неутрален по отношение на пола. Поне така го играя. И това е страхотно. Това е класическа приказка за ново поколение. Мисля, че децата и младите хора са готови за това”, сподели Портър за ролята си.

Актьорът Били Портър е носител на награди Тони, Грами и Еми и два пъти е номиниран за Златен глобус. Най-известен е с ролята си във филма "Поза" (Pose). Портър е открит хомосексуалист. През 2017 г. той се ожени за партньора си Адам Смит след осем години връзка, а миналият направи сензационно признание, че живее с ХИВ от 14 години.

Новата версия на приказката за Пепеляшка разказва как фея помага на главната героиня, бедно момиче, което живее със злите си сестри и мащехата си, да осъществи своите стремежи и мечти. Няма да мине без бал и принц. Ролята на избраника на Пепеляшка се изпълнява от британския актьор Николас Голицин, а на краля от Пиърс Броснан.

Филмът ще излезе през септември чрез Amazon Prime Video.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser