Преминете към основното съдържание

Първият ретрограден Меркурий през 2021 г.: съвети за оцеляване

Най-ужасният астрологичен транзит – ретрограден Меркурий - идва отново.

На 30 януари 2021 г. Меркурий отново ще започне илюзорното си движение в обратна посока. И това, по традиция, ще се отрази на всички ни. Цикълът ще продължи до 20 февруари 2021 година. Тоест, с изключение на последните два дни, целият труден период ще се падне в знака Водолей. Какво означава това за представителите на този знак? И за всички останали.

Първо да ви успокоим, този път няма да е толкова лошо! Въпреки това все още трябва да преживеем някои проблеми. Не забравяйте, че по време на ретроградния период на Меркурий всяка комуникация се превръща в „минно поле“ и усещането, че постоянно нещо ни липсва, ни изнервя. И така, закопчайте коланите!

Нека бързо припомним на всички защо ретроградният Меркурий има толкова ужасна астрологична репутация. Планетата е известна като покровител на комуникациите и всичко, свързано с трансфера на информация, включително технологии или просто клюки. Когато се движи назад, всичко се разпада. Плановете се променят, постоянно възникват недоразумения, прекъсват се взаимоотношенията и всеки механизъм може да се разпадне в най-неподходящия момент.

Фактът, че това се случва във Водолей, също е важен. Водолей е най-технологично напредналият знак на зодиака, а ретроградната планета, както беше споменато по-горе, разваля технологиите, така че всякакви повреди, свързани с техника, вероятно ще бъдат особено болезнени и обезпокоителни. Затова бъдете изключително внимателни: проверете два пъти имейлите и текстовете си няколко пъти преди изпращане и винаги архивирайте работата си. Освен това може да се стигне и до психическо изтощение, защото Водолеят е интелектуален и много ментален знак.

Този въздушен знак се свързва с алтруизъм, колективно благо и бунт, поради което именно февруарският транзит има за цел да привлече голямо внимание към хуманитарните въпроси и проблеми. Запомнете датата - 17 февруари. Денят ще стане определящ в много астрологични аспекти и има за цел да промени много от структурните основи на нашето общество.

Важен съвет: отдайте приоритет на дългото обмисляне и ясното планиране през този период пред бързите действия (особено импулсивните). Ретроградният Меркурий има навика да се намесва в това, което правим, така че се съсредоточете върху подготвителната работа.

Друга значима дата: 13 февруари, когато ретроградният Меркурий и Венера ще се изравнят. Това е време на разплата и възнаграждение за минали дела. Можете да го приемете буквално или преносно.

Освен това ретроградният Меркурий, ако си спомняте, е времето, когато като зомбита на бял свят излизат всички бивши любови. Но запазете самообладание, този труден момент ще отмине бързо. И около 20 февруари 2021 г. всичко ще започне да се нормализира отново.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser