Преминете към основното съдържание

Пътешествие до островът на любовта и лимоните: Капри

Галерия

Разположен в Тиренско море, о. Капри е част от регион Кампания, Италия. Ще ви приветства с аромат на лимони и цветя, веднага щом пристигнете. Не случайно е едно от най-романтичните кътчета, на които може да попаднете. Това вълшебно място е заселено още от древността и е било любимо на етруските, древните гърци и римляните.

Известна забележителност са Фаральоните (Faraglioni – “купчини” на италиански), трите скални колоса, които се издигат откъм южната част. Най-високият връх е Монте Соларо (Monte Solaro) - 586 метра надморска височина, наричат го още ловецът на облаци заради мъглите, които го обграждат и скриват рано сутринта. От него се открива вълшебна гледка към целия остров, към залива на Неапол (Neapoli) и крайбрежието Амалфи (Amalfi coast). Погледът ви ще стигне дори до планините на Калабрия (Calabria). Може да отидете до върха и с лифт. Стигнете ли до о. Капри задължително трябва да посетите и градчето Анакапри (Anacapri), заобиколено от красиви лимонови гори.

Не пропускайте и Синята пещера (Blue Grotto). Може да влезете в нея с малка лодка, а магическият син цвят ще ви пренесе в света на мистиката, ще ви накара да забравите за реалността и ще ви потопи в изцяло нов свят. Причината за необичайното синьо е във втория отвор на пещерата, който е под водата. Така светлината се отразява в скалите и в морето.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser