Преминете към основното съдържание

Публикуваха последната официална снимка на кралица Елизабет II

Бижута със символика и щастлива усмивка.

Днес в Лондон ще се състои погребението на Елизабет II, на което присъстват хора от целият свят и, разбира се, членовете на кралското семейство. В навечерието на последния ден на траур и неговата кулминация Бъкингамският дворец пусна последния портрет на обичания монарх. Възпоменателната снимка е направена от фотографа Роналд Маккечни в чест на платинения юбилей на кралицата. На нея тя блести с щастлива усмивка, докато позира в небесносиня рокля.

Най-символичното в този образ са бижутата. Първото е масивна брошка с любимите на Нейно Височество камъни аквамарини. С него Елизабет II искала да отдаде почит на баща си, който й подарил ефектното бижу за 18-ия й рожден ден.

Второто - три наниза перли, с които тя практически не се разделя по време на официални събития. По време на дните на траур Кейт, принцесата на Уелс, носеше подобна огърлица в памет на починалия монарх.

И накрая, обеци с големи перли в допълнение към колието. Меган Маркъл заимства този елемент от Елизабет II по време на траурните церемонии - самата кралица й подари подобен чифт.

Текстът на официалното съобщение под изображението гласи: „Преди държавното погребение на Нейно Величество Кралицата беше публикувана нова снимка. Портретът е направен в чест на платинения юбилей на Нейно Величество, първият британски монарх, постигнал това важно значение. Утре милиони хора ще се съберат, за да почетат паметта на нейния прекрасен живот."

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser