Преминете към основното съдържание

Първата Барби с хиджаб

Куклата на Ибтихай Мохамед ще бъде първата, която някога е носила кърпа на главата си

По време на летните олимпийски игри през 2016 г. Ибтихай Мохамед стана първият олимпийски играч, който се състезава, носейки хиджаб. След това тя стана първата жена-мюсюлманка-американка, която спечели медал - бронзов медал за фехтовка.

Сега ще има Барби, създадена само за нея - и тя ще бъде първата, която някога е носила хиджаб.

Куклата се създава за линията "Shero" на Barbie, която отличава жени, които нарушават границите и разширяват възможностите за жените навсякъде, според Мател. Други кукли Shero са моделирани от Ава Дуверней, Ейми Росъм, Габи Дъглас, Мисти Копеланд.

"Мисля, че е революционно за Barbie да заеме позиции в този момент, в който се намираме - и бих казала, да има кукла, носеща хиджаб е нещо изключително по само себе си", каза Мохамед пред медиите. В друго изявление тя добави: "Играейки с куклата Барби успях да си позволя да мечтая за това коя бих могъл да стана." Спортистката също така ср пошегува "Харесва ми, че отношенията ми с Барби се развиха така."  И накрая допълни, "Сега имам собствената си кукла с хиджаб, и вярвам че следващото поколение момичета могат да я използват, за да изиграят собствените си мечти."

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser