Преминете към основното съдържание

Първата стъпка към успешно отслабване

Медитацията е ключът не само към красотата, но и към здравата психика

Храните се така, както е най-добре за вас, за да постигнете целите си, но само една мисъл за бисквитка в следобедната кафе пауза в офиса ви изкарва извън равновесие. А може би затрупани с работа и задачи от шефа си не се усещате как изяждате неимоверно количество храна – може би с това запълвате чувството за непълноценност, което избуява в тези моменти във вас. Каквато и да е причината, вие реагирате емоционално, а причината за това е вашето подсъзнание. Понякога вие и вашето подсъзнание можете да бъдете най-големия си враг по пътя към здравословното хранене.

Представете си само какво би било, ако отговаряхте на всички тези предизвикателства на живота спокойно и концентрирано? Добрата новина е, че вие го можете! А ключът към това е медитацията!

Разбира се, не е нужно да започнете да медитирате в момента, в който пицата се появи на масата. Да бъдете центрирани, е резултат от медитацията също както да имате мускули на краката, е резултат от тренировките.

Медитацията тренира мозъка за това как да премине от активно състояние на учене към интуитивно и такова на слушане и съзерцание. Това кара мозъка да премине към по-спокоен режим на работа и съответно по-пълноценен. Последователната практика постепенно ви позволява да преминете към по-спокойни честоти в моментите, в които животът става по-хаотичен и трескав.

Резултатът? По-малко емоционален и енергиен разход, което се изразява в балансирано хранене. Това ще ви помогне лесно да задържите теглото си в границите, в които ви е необходимо. Дори науката е доказала ефекта на медитацията върху загубата на тегло. През 2014 г. те установили, че участници в изследване, които медитирали, показвали по-малка склонност към преяждане, а храненето им в моменти на емоционално напрежение, намаляло. Освен това, хората, които медитирали, губели теглото си по-ефективно и устойчиво. В рамките на 20 седмици, в които траело изследването, те загубили значително повече килограми, които успели да задържат за следващите шест месеца. Така че, медитацията може да бъде силен катализатор по време на отслабването ви.

Ще попитате: какво, ако не зная как да медитирам? Медитацията е като дишането – знаем как се прави по рождение. Ако искате по-фина настройка, разгледайте някои статии за медитацията или прочетете в Google. Можем да ви уверим, че медитацията е точно толкова важна за организма ви, както и храната, която слагате в устата си. Ако наистина обичате тялото си, медитацията е един от най-големите ви съюзници за грижите за него.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser