Преминете към основното съдържание

Пусни прохладния морски бриз и соления дъх на морето през своя покривен прозорец

Комплекс „Зеленика“ край Варна съчетава модерния начин на живот със спокойствието на къщата сред природата

Безкрайна синя морска шир, успокояваща горска зеленина, необятен простор и перфектна светлина, модерна пътна инфраструктура, комфорт, уют и спокойствието на живота в къща. Ако смятате, че е невъзможно да съчетаете всички тези елементи в един съвременен дом, ще ви докажем, че грешите. Нека ви разкажем за модерния комплекс от многофамилни къщи „Зеленика“, разположен в близост до варненския кв. Аспарухово. Петте къщи в комплекса се издигат сред обширен зелен двор с площ над 4500 кв.м., а басейнът, зоните за отдих и барбекюто, както и паркоместата за всички жилища, допринасят за уюта, отмората, спокойствието и удобството на живеещите в комплекса.

„Основната идея бе изграждането на фамилни жилища в зелена среда, максимално доближаващи се до усещането за живеене в къща и в същото време ползващи се от общата инфраструктура“, споделят от VELUX България, партньор в проекта за изграждането на модерния варненски жилищен комплекс „Зеленика“.

Усещането да живееш сред светлина и простор

Просторните жилища с големи помещения създават комфортна и уютна домашна атмосфера, а обилната слънчева светлина и разкриващият се необятен простор към прекрасния Варненски залив и към завладяващите разноцветни светлини на нощна Варна превръщат мансардните етажи в комплекса в истински рай и остров на спокойствието.

Покривните прозорци VELUX, с които са оборудвани мансардните помещения в комплекса, откриват зашеметяващи гледки към морската синева, небесния простор и изумруденото зелено на хълма край красивата ни морска столица. Разположени в спални, детски стаи и бани, тези прозорци внасят светлината и простор в дома. Те създават прекрасни условия за релакс със семейството след дългия натоварен ден, за зареждащи детски игри в здравословен вътрешен климат или за пълно разпускане с една ароматна вана под косите слънчеви лъчи на залеза и потопени в ароматите на вечерното море.

Покривните прозорци са снабдени с уникално горно управление, а елегантната горна дръжка позволява лесно и бързо отваряне и затваряне с една ръка винаги, когато е необходимо. Вградената вентилационна система улеснява навлизането на свеж въздух дори и при затворен прозорец и допринася за здравословния вътрешен климат в дома. Свежестта и чистотата в помещенията се гарантират допълнително от специалния филтър срещу прах и насекоми, а позицията за лесно почистване на прозореца прави домакинската работа, свързана с чистотата на дома, приятно и лесно занимание.

Регулирането на вътрешния климат и постигането на идеални условия за работа и почивка също става лесно и удобно благодарение на различните типове вътрешни щори и външните ролетни щори, с които са снабдени покривните прозорци. Те спират топлината и силната слънчева светлина в горещите летни дни и създават прохлада в жилището. Вече нищо не ви пречи да се насладите на горещия летния ден и да отморите в уюта на прохладата и приглушената лятна светлина.

Балконът на тавана – оазис сред безкрая на морския бряг

Ако искате да отворите вашето мансардно жилище към простора и светлината навън, ваш безценен помощник е прозорецът-балкон VELUX Cabrio. Той се отваря за секунди, претворявайки скатния покривен прозорец в малък, но уютен балкон. С две лесни движения горният елемент на прозореца Cabrio се превръща в навес, а долният – в елегантен и удобен парапет. Така само за миг вашата мансарда ще се сдобие с чудесен балкон, през който ще пуснете света и природата в дома си. Там можете да се насладите на прохладния морския бриз и соления аромат на морето, да се потопите в свежестта на зеленината наоколо, да се заредите с чаша сутрешно кафе за предстоящия ден или да се полюбувате на звездния простор над вас в прохладата на вечерта.

Висококачествени материали и енергийна ефективност

„Високото качество на влаганите материали и изпълнението, съобразено със съвременните стандарти в строителството, определят ниските енергийни разходи на жилищата в комплекс „Зеленика“ и устойчивостта на инвестицията“, споделят партньорите по проекта.

Използването на покривни прозорци VELUX с техните високи енергийноефективни показатели повишава в голяма степен възможностите за пасивно пестене на енергия. В допълнение тройният стъклопакет на всички прозорци в сградите, характеризиращ се с нисък соларен фактор и нисък коефициент на топлопреминаване, също подобрява енергийната ефективност, с което се покриват изискванията, поставяни при изграждането на т.нар. "пасивни къщи".

Слънчевите колектори, с които е снабден комплексът, допринасят от своя страна за ефективно осигуряване на битова гореща вода за целите на домакинствата.

Комбинацията на всички изброени иновативни елементи, вградени в жилищата на комплекс „Зеленика“, допълнени от прекрасната панорама към Варна и залива, зеленината и тишината на района, го правят идеалното място за живеене в градска среда, но в близост до природата. Директният достъп до комплекса от пътя Аспарухово – Галата, близостта до плажа на Аспарухово и спирката на градския транспорт, разположена едва на 150 метра от комплекса, са също важен елемент, който натежава при избора на дом в „Зеленика“.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser