Преминете към основното съдържание

Пъстърва с фурми за менюто на Цветница

Защото това е вторият и последен ден от Великите пости, когато консумирането на риба е разрешено

© istock
Необходими продукти (4 порции)
  • 4 пъстърви
  • 1 с.л. масло
  • 2 с.л. масло от авокадо
  • 2 щипки млян джинджифил
  • 2 щипки млян черен пипер
  • 1 щипка канела
  • 4 с.л. шам фъстък или орехи (едро натрошени)
  • 1 морков (нарязан на кубчета)
  • 1 малка глава лук (нарязана на ситно)
  • 4 с.л. ориз
  • 2 пресни фурми (белени и нарязани на ситно)
  • 1 с.л. пресен кориандър или магданоз (нарязани на ситно)
  • сол на вкус
Начин на приготвяне

В тиган загрейте маслата. Джинджифила, пипера, канелата, ядките, моркова и лука запържете, докато се зачервят леко. Добавете ориза и фурмите, разбъркайте и добавете 150 мл гореща вода. Посолете на вкус. Оставете на много тих огън под капак за около 10 минути. Добавете кориандъра и разбъркайте. Измитите и подсушени пъстърви напълнете с оризовата смес. Намажете ги с масло и ги сложете да се пекат за 20 минути във фурна, предварително загрята до 180 градуса.

3 ЛЕСНИ НАЧИНА КАК ДА СГОТВИТЕ ЦЯЛА РИБА

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser