
Необходими продукти (4 порции)
- 4 пъстърви
- 1 с.л. масло
- 2 с.л. масло от авокадо
- 2 щипки млян джинджифил
- 2 щипки млян черен пипер
- 1 щипка канела
- 4 с.л. шам фъстък или орехи (едро натрошени)
- 1 морков (нарязан на кубчета)
- 1 малка глава лук (нарязана на ситно)
- 4 с.л. ориз
- 2 пресни фурми (белени и нарязани на ситно)
- 1 с.л. пресен кориандър или магданоз (нарязани на ситно)
- сол на вкус
Начин на приготвяне
В тиган загрейте маслата. Джинджифила, пипера, канелата, ядките, моркова и лука запържете, докато се зачервят леко. Добавете ориза и фурмите, разбъркайте и добавете 150 мл гореща вода. Посолете на вкус. Оставете на много тих огън под капак за около 10 минути. Добавете кориандъра и разбъркайте. Измитите и подсушени пъстърви напълнете с оризовата смес. Намажете ги с масло и ги сложете да се пекат за 20 минути във фурна, предварително загрята до 180 градуса.