Преминете към основното съдържание

Пътуване в миналото с Лаура Донъли

Британската актриса влиза образа на древната лечителка Елвина в новия сериал на Epic Drama „Беоулф: Завръщане у дома“, който стартира на 14 септември
© Epic Drama

„Падението“, „Друговремец“ и „Британия“ – тези известни сериали са само част от филмографията на Лаура Донъли. Сега 36-годишната актриса ще запише и нова, много грандиозна продукция в CV-то си. „Беоулф: Завръщане у дома“ е сериал, вдъхновен от едноименната англо-саксонската епическа поема, написана между VIII и XI век от неизвестен автор. В нея се преплитат фолклорни, митологични и исторически елементи, като разказаната история вълнува и до днес. „Беоулф е една от най-старите творби, които ние, британците, имаме. Тя ни връща чак в Древна Гърция и разказва за Беоулф – митичен герой, който е по-силен и смел от всички“, казва самата Лаура Донъли. А тя играе древната лечителка Елвина, която се разкъсва между любовта си към двама мъже, единият от които и самият Беоулф. Героинята на Донъли е доста независима, което е необичайно за времето, в което е написана творбата, и има силно чувство за справедливост. Но по-добре прочетете повече за сериала и Елвина от самата Лаура.

Какво те привлече в историята за Беоулф?

Чела съм оригиналната поема и идеята да се възроди тази древна история по нов начин ми звучеше наистина вълнуваща. Особено под формата на сериал, където историята се разширява и обогатява с още елементи. Изключително интересна е и моята героиня, Елвина. Въобще „Беоулф: Завръщане у дома“ е страхотен сериал.

Коя е Елвина?

Тя е лечителката на Херот. В началото не знаем много за нея и миналото й, освен че има има силно чувство за справедливост и е пацифист. Тя е от пътуващо племе и не е родена и израснала в Херот, затова през целия сериал се опитва да разбере повече за себе си и за това, откъде идва.

Каква е връзката й със Слийн?

Елвина и Слийн имат тайна връзка. Вижда се, че те си имат доверие и са утеха един за друг. Но тогава се появява Беоулф и това променя нещата между тях.

© Epic Drama

Какво чувства Елвина към Беоулф?

Тя веднага е заинтригувана, а дори и привлечена от него, и в началото се бори с това. Но когато го опознава, разбира, че имат много общо помежду си – най-вече по отношение на чувството им за справедливост и желанието да постъпват правилно.

Как протече първият ти снимачен ден в Херот?

Ветровито! Сцената, която заснехме, беше наистина впечатляваща, мащабът е огромен. Рядко за снимки се строи декор, който да е толкова реалистичен. Сякаш Херот наистина се е намирал на това място. Интериорните сцени също са внушителни. Всичко е в злато и с масивни статуи. Което ни кара да се чувстваме част от нещо епично.

Разкажи ни повече за костюмите на Елвина.

Те определено са най-удобните, които съм носила досега. Героинята ми постоянно е в движение и язди кон, затова дрехите й трябва да са удобни и топли. Елвина има два костюма, които най-често носи, но и различни рокли, които облича в различните сцени. Например за пирове.

© Epic Drama

Има ли нещо, на което Тъмните векове могат да ни научат?

Да. Проблемите, които са вълнували хората тогава, са толкова универсални, че са актуални и днес. Наскоро прочетох доста интересна статия, в която се казва, че са открили древна рецепта, която се бори с бактерии, които има и сега. Така че хората тогава знаели много повече, отколкото си мислим. Смятаме, че сме много умни, но по цял ден търсим в компютъра информация, която друг е събрал вместо нас. А тези хора са разчитали само на себе си.

Как би описала цялото приключение Беоулф?

Прекарвам си страхотно. Но се боря с вятъра, което може да е истински кошмар, когато имаш дълга коса. Това е огромен проект и за нас е истинска чест да сме част от него. Идеята, че правим нещо от този мащаб, е умопомрачителна. Имахме само бегла представа за героите си, не знаем точно как ще се развият те занапред. Затова всеки път когато идват нови части от сценария, се въодушевяваме. Нямам търпение да видя какво предстои.

Сериалът „Беоулф: Завръщане у дома“ стартира на 14 септември от 22 ч. по Epic Drama.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser